Avtal förlängs för servicepunkter

De båda servicepunkterna Råek och Edek visar tydligt att deras tjänster bidrar till att stärka näringslivet på landsbygden. Därför föreslås att satsa på projektledare och förlänga de utökade serviceuppdragen till mitten av 2021.

Servicekontoret Råek i Gunnarsbyn får tillsammans med Edek förlängt avtal.

Servicekontoret Råek i Gunnarsbyn får tillsammans med Edek förlängt avtal.

Foto: Arkivbild

Bodens kommun2019-11-04 07:31

Kommunstyrelsens arbetsutskott har lagt det förslaget till kommunstyrelsen som sammanträder den 11 november.  De utökade uppdragen till Råek och Edek syftar till att uppnå kommunens mål inom tillväxtprogrammet med fokus på landsbygdsutveckling för ett starkt och växande näringsliv. Förlängningen med utökade serviceuppdrag med projektledare i de två ekonomiska föreningarna löper parallellt med befintlig avtalstid för grundpaketet. Avtalet upphör 31 juli 2021. Medel på 240 000 kronor avsätts per projektledare och år. Finansiering ska också tas från bygdemedel för respektive period totalt 480 000 kronor. Politikerna menar att arbetet som föregåtts visar tydligt att dessa tjänster  bidrar till att stärka näringslivet på landsbygden. De båda servicepunkternas projektledare bidrar också med ett ökat engagemang hos företagen i områdena.

Genom regelbundna företagsfrukostar ansvarar dessa projektledare för informationsspridning och byggande av nätverk mellan företag på respektive ort. Riktade företagsbesök med information om stödformer, utbildningar, affärsutveckling av nya verksamheter som tillexempel Bodens livsmedelskluster (BLK). Det ger kommunen möjlighet att nå de mål som finns uppsatta för landsbygdsutveckling i tillväxtprogrammet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!