Peter Wallin tillträdde som enhetschef på Nordpoolen den 1 januari 2019. Från första dagen prioriterade han att få tag i någon som kunde sköta poolcafé och restaurang.
Badet har varit utan restuaratör 2,5-3 år. Något som badgästerna saknat. Därför har kommunen själv haft öppet caféet under helger och lov sedan sportlovsveckan i mars och har erbjudit enklare menyer.
Att få tag i någon som ville ta över har tagit sin tid. Peter Wallin berättar att de gick ut med ett anbud, men att bara en nappade, så det blev ingen upphandling. Istället hyr kommunen ut lokalen till Dara's Kitchen. Till att börja med gäller hyreskontraktet två år.
– Jag är inte nöjd med att det tog så lång tid, men så är det ibland, säger han.
Desto nöjdare var han när poolcaféet slog upp dörren den 22 december.
– Jag är jättenöjd att vi fått in en hyresgäst och att fokus ligger där. Vi får se det som en tidig julklapp. Vi har hundratals badgäster nu och äntligen kan de få mat. Mat är viktigt och jätteviktigt som en del av en turistanläggning. Det kan vara avgörande för vad man väljer att göra. Alla behöver mat, speciellt barn.
Delägaren Stefan Höög påpekar att de medvetet har jobbat med prisbilden.
– Statistiken visar att det finns 150 000 gäster och vi vill nå så många som möjligt. Det är bättre att de kommer dit en gång i månaden än en gång i kvartalet. Det är vår tanke.
Delägaren Dara Srilawong och Magnus Nilsson, anställd, har fullt upp i köket.
– Tyngdpunkten ligger på badgästerna. Ambitionen är att det ska finnas något för alla. Det har gått spikrakt uppåt från dag ett, säger Magnus Nilsson och tillägger att konceptet är från fastfood till det asiatiska köket, eftersom de även kommer ha en del japansk mat som sushi.
Tre familjer från Luleå har samlats till en heldag på badet i Boden och intar lunch. De ger fem plus till att man öppnat caféet och berättar att de tidigare fick åka ut på stan och köpa mat.
– Hungriga barn vill man inte ha. Mat är ett absolut måste när man far hit med barn. För att vara ett äventyrsbad är det prisvärt, säger Hans Johansson.
Milton Johansson, tolv år, tycker hamburgaren var god och menar att äta är en del av grejen, liksom att ha kul förstås.
Planen är ett öppna lunchrestaurang den 27 januari, vilket Peter Wallin också ser fram emot.