Hon berättar att det inte är först incidenten i den aktuella korsningen vid gamla The Bull.
– När man kommer från stan och ska gå över vid övergångsstället har både bilister och gångtrafikanter grönt, men bilisterna är skyldiga att stanna och släppa fram dem som korsar övergångsstället. Men alla gör inte det och de som kommer körande från centrum har en tendens att gasa på, säger Linda-Maria Thomson.
Hennes mamma, Anneli Sandling, berättar att flera upplever att det är en livsfarlig korsning.
LInda-Maria Thomson håller upp tummen och pekfinger och förklarar att bilisten som höll på att köra över hennes dotter var centimeter ifrån henne.
– Barn trycker på knappen och när det blir grönt går de, eftersom de har lärt sig att då får man gå. Den här dagen hade Alice väldigt bråttom och gick själv. När det blev grönt sa jag att hon kunde gå och hon klev ut i gatan. I samma veva såg jag i ögonvrån hur en bil kommer från vänster och insåg att den inte kommer att hinna stanna. Jag skrek till Alice. Jag tror det var mitt skrik som fick henne att stanna upp. Hon blev rädd och jag kastade mig över henne och fick tag på henne, berättar Linda-Maria Thomson.
Hon var höggravid och landade mitt på gatan. Hon och hennes mamma berättar att bilisten inte stannade för att höra hur det hade gått utan snarare gasade för att komma från olycksplatsen.
– Jag försökte vinka åt henne för att få henne att stanna. Hennes ansikte kommer jag aldrig att glömma, säger Anneli Sandling och berättar att övriga bilister stannade och frågade hur det hade gått.
Familjen var chockad. Alice näst äldsta storasyster var också med och blev väldigt tagen. Hon trodde att hennes syster var död. Timmarna efteråt ville hon vara nära Alice, kramade och pussade henne.
– Hon upprepade hela tiden att hon inte ville att Alice skulle dö, säger Linda-Maria Thomson.
Direkt efter olyckan gick familjen till polisstationen.
– Jag var så arg och chockad. Men vi fick inte göra någon anmälan då. Efteråt var jag alldeles tom, säger Anneli Sandling.
De vet inte om det kan ha påverkat, men dagen därpå satte värkarbetet igång och Linda- Maria Thomson åkte till sjukhuset och födde en son.
Hon berättar att när det lugnat ned sig och det hade gått ett par dagar så gjorde hon ett inlägg på social medier i hopp om att föraren skulle se det. En annan person kontaktade henne och lämnade tips på namn på en person. Då gjorde de en polisanmälan, men den lades sedermera ned.
Alice fick inga fysiska skador efter olyckan, men efter händelsen har hon blivit rädd för bilar och allt som rör sig.
– Det är bra att hon har respekt för fordon, men hon borde inte behöva vara så rädd, säger Linda-Maria Thomson, som själv skrapade upp knäna.
Familjen har upplevt ytterligare en liknande incident i samma trevägskorsning, men då låg Alice i vagnen.
– Då var det inte lika allvarligt, säger hon.
Anneli Sandling har pratat med Mikael Ylinenpää, som är trafikingenjör på Bodens kommun. Han har hand om ärendet och berättar att det aktuella trafikljuset ägs av kommunen.
Skulle man bara kunna ha grönt bara för oskyddade trafikanter när de ska passera övergångsstället på Lulevägen 2?
– Det är trafikverket som sköter uppgraderingen och servicen åt oss. Vi har givit dem det uppdraget och köper den tjänsten, eftersom vi inte har den kompetensen själva.
Han har försökt att få tag i den ansvarige som har hand om trafikljusen på Trafikverket.
– Jag ska kolla om vi kan ändra ljusbilden, om det är tekniskt möjligt och om det går enligt lagstiftningen. Det finns ju trafikregler hur ett trafikljus ska arbeta. Så det är det vi måste undersöka, säger Mikael Ylinenpää.