Hon är tillsammans med Tore Boström verksamhetschef för Skicamp i Boden AB. Skicamp är sedan 1 november i fjol uppdelat i tre bolag där Storklinten rekreation AB och Boden camping och bad AB står för driften av var sin anläggning. Skicamp lever kvar som moderbolag i koncernen.
Berätta om bristen på bäddar.
– Det är ett angenämt problem, men situationen just nu är sådan att vi inte kan ta emot alla som vill komma hit. Det rör sig framför allt om weekendgäster, som vill komma hit en fredagskväll och stanna till söndag, säger Malin Nilsson.
Det är många helger som snabbt bokas upp. De populäraste är sportlov och påsklov, men även många helger under vårvintern.
Hur många kan ni erbjuda boende?
– I dagsläget har vi ungefär 150 bäddar i Storklinten. De finns ett antal stugor uppe på Urberget och sedan ytterligare några stugor och lägenheter runt omkring restaurangen.
Storklinten har egna stugor till uthyrning, men förmedlar också bäddar i privata stugor.
Kan du uppskatta hur många som ni måste säga nej till?
– Nej, det är svårt. Vi försöker lösa det genom att placera dem på en annan helg än de önskat från början eller i andra typer av objekt.
Skulle ni önska er ett eget hotell?
– Nja, vi är lite kluvna i den frågan. Inte i dagsläget. Ett hotell vore jättekul och finns med på längre sikt. Men nu är vi inriktade på stugboende. Det är det som efterfrågas, att bo hela familjen i en stuga och kunna ha sitt eget hushåll. Hotell är trevligt, men för skidåkarfamiljen kanske det inte är optimalt, säger Malin Nilsson.
Finns det fler lediga tomter?
– Ja, än så länge. Vi har sålt ett tio-tal under hösten. Det byggs för fullt, men de stugorna byggs framför allt för privat bruk. Det löser inte vår situation för dags- och weekendgäster.
Totalt finns ett 40-tal stugor och lägenheter. Plus att tre stugor byggs nu och ytterligare två är på gång.
– Vi har väl egna planer också, att bygga stugor på tomtområdet på Urberget. Förhoppningen är att de står klara till nästa höst och sedan kommer vi behöva utöka området.
Kan du säga storleken på det nya området?
– Nej, och det är många frågor som ska lösas för att få till det. Vatten- och avloppssystem måste byggas ut liksom infrastrukturens helhet. Det är viktigt att vi har en plan för hela området som vi kan växa med även på sikt.
I sommar har de avverkat för att bereda plats för helt nya nedfarter. Under hösten har det varit grävare och dumprar där som har schaktat och jobbat i backen. Så nu håller Storklinten rekreation på med de byråkratiska frågorna; tillstånd, vägar och broar. Den nya backen ska ansluta till den befintliga liften på andra sidan vägen mellan Storklinten och Urberget.
– För oss skulle den optimala lösningen vara att dra om vägen bakom Urberget. Det är drömscenariot, men flera instanser ska tycka och tänka innan vi landat i den frågan, säger Malin Nilsson och berättar att det redan är premiär åkt på Urberget.
– Visserligen i puder- och lössnö, men det är några tappra som knatat upp på toppen. Det är en mycket vacker utsikt därifrån.
Slalom är och kommer att vara Storklinten huvudaktivitet och deras hjärtesak, men de märker att intresset för längdskidåkning har ökat.
– Vi får nästan lika många frågor under försäsongen om längdskidåkning och spåren som om utförsåkningen. Vi har ett spår på åtta kilometer och ett på 2,4.
I längdskidspåren har de ingen möjlighet att göra konstsnö och är beroende av natursnö och dagsljus. Det långa går runt på baksidan av berget.
– Det är väldigt kupera och vackert. Vi kunde trampa spåren till jullovet och sedan har vi kunnat dra dem under jullovet. Det får man vara nöjd med, säger Malin Nilsson.
I närområdet finns också Ekoparken som hon tror att inte så många känner till. Längdspåren går därigenom.
– Att vara i naturen har blivit trendigt. Det är harmoniskt och tyst och klart det bästa som finns om jag får säga det själv.