Vittjärvshus varslar hela personalen

Den tuffa arbetsmarknaden inom byggbranschen slår även mot Boden. Vittjärvshus varslar hela sin personal.- Det är en ren säkerhetsåtgärd, säger Mikael Larsson, verkställande direktör.

Foto:

BODEN2008-12-13 06:00
Vittjärvshus har haft god orderingång under många år. Men under hösten har två stora projekt i Stockholm inte kommit igång och beräknas inte göra det förrän i februari eller mars nästa år. Det har slagit hårt mot verksamheten.
- Vi vet att januari kommer att bli lugn och styrelsen har därför gett order om varsel. Men vi tror det ska lätta om ett par månader, säger Larsson.
Är du överraskad av att ni hamnat i det här läget?
- Det måste jag säga. Allt har gått så fort. Vi har haft bra verksamhet och det var därför vi satsade på en ny anläggning på AF 1-området.
Trettio anställda
Vittjärvshus har 30-talet anställda och med inhyrd personal brukar man vara omkring 40.
- De flesta förstår varslet. Har vi inga jobb är det inte mycket att göra.
I dag bygger Vittjärvshus i Boden, Luleå, Vittjärv och Finland och efter jul ska man även börja bygga i Kiruna. Projekten i Stockholm består av radhus och villor.
Vittjärvshus grundades 1975 av Lars-Åke Eriksson och levererar villor, fritidshus, flerfamiljs- kontors- och industrihus över hela landet. Man exporterar även till Norge, Finland och Japan.
2007 omsatte Vittjärvshus 80 miljoner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om