"Visst känner jag mig förtalad"

Bodens näringslivschef Jeanette Nilsson är utsatt för en förtalskampanj via anonyma brev och falska insändare.- Det är skrämmande och oerhört märkligt. Jag jobbar ju faktiskt för mer öppenhet, säger hon.

Jeanette Nilsson, näringslivschef i Boden, tycker det känns skrämmande att anonyma brev mot henne kan utgöra en sådan maktfaktor. FOTO: bosse johansson

Jeanette Nilsson, näringslivschef i Boden, tycker det känns skrämmande att anonyma brev mot henne kan utgöra en sådan maktfaktor. FOTO: bosse johansson

Foto: bosse johansson

BODEN2009-09-10 06:00
Jeanette Nilsson har jobbat ett år som näringslivschef i Boden, men aldrig tidigare utsatts för något liknande i sitt yrkesliv.
- Visst känner jag mig förtalad men jag har inte funderat på någon polisanmälan än. Jag känner mig mest jätteupprörd att någon kränkt min medarbetare och tagit hennes identitet. Vi ska träffas för att se vad jag kan ge henne för stöd som arbetsgivare, säger Nilsson.
Du behöver inget stöd själv?
- Ja, egentligen tycker jag att hela historien är oerhört märklig. Min egen vision och mål är faktiskt att jobba för öppenhet, tydlighet, enkelhet och framför allt ha en dialog med människor,säger Jeanette Nilsson.
Hon har därför både externt och internt påbörjat en förändringsprocess byggd på just dessa mål.
- Då känns det lite märkligt att jag blir anklagad för att mörklägga saker och ting när jag jobbat precis tvärtom. Det känns även lite frustrerande att inte få träffa en människa som kritiserar mig personligen.
"Fara för demokratin"
På sikt är den här typen av beteende en fara för demokratin, enligt Nilsson.
- Att kunna skriva i tidningen och uttrycka åsikter är en medborgerlig rättighet. Men att utgöra sig för att vara någon annan och säga vad som helst är allvarligt.
- Det är skrämmande också att anonyma brev kan utgöra en sådan maktfaktor och stoppa upp det förändringsarbete som ständigt pågår. Det känns också sorgligt att jag måste engagera mig i detta i stället för att jobba för Bodens utveckling, säger näringslivschefen Jeanette Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om