Vi går in genom garaget och ner i källaren i huset Sanden. På med skoskydd, tvätta händerna. Hygienen är väldigt viktig i paret Barbieris pastafabrik, här är alla ytor skinande rena och maskinerna är alldeles nya.
Simonetta och Roberto Barbieri har precis kommit igång med sitt företag Ibolognesi. De valde att lämna tillvaron i Bologna i norra Italien, nu har de startat upp på nytt i Boden.
– Det var många som inte förstod vårt val. De sa ”ni har ju allt, vad vill ni uppnå”. Men vi tänkte att livet inte bara är jobb, det finns annat också, säger Simonetta Barbieri.
De hade hus, familj, vänner och bra jobb, Simonetta inom logistikbranschen och Roberto på ett handelsföretag. Men de var trötta på att jobba tolv timmar om dagen.
– Vi är inte så unga längre, vi är över 50 år och jag har jobbat 32 år i Italien. Vi letade efter det rätta livet, säger Roberto Barbieri.
De är båda sportfiskare och tycker mycket om naturen, något de saknade i Italien där det inte finns någon allemansrätt.
– I Italien finns det staket och man får inte gå var som helst. Många har tyvärr inte respekt för naturen, säger Roberto.
Tankarna sattes igång och paret tog beslutet om att bryta upp. De letade länge efter rätt land samtidigt som de förberedde sig för den stora omställningen. De gick kurser på kvällar och helger, tog examen som sommelier och lärde sig att göra pasta och pizza.
Efter en semester i norra Sverige fick de upp ögonen för Boden och Luleå.
– Vi tyckte att Sverige och Norrbotten kändes helt rätt. Vi är stolta och glada över vårt val. Det var inte ett lätt beslut men nu trivs vi mycket bra här, säger Simonetta.
2015 gick flyttlasset. Simonetta och Roberto började läsa svenska, tog svenska körkort och registrerade sitt företag. I början letade de lokal i Luleå, planen var först att öppna ett bageri eller café.
– Men vi bestämde oss för att stanna i Boden, vi trivs här. Vi fick väldigt bra hjälp från Bodens kommun, människor där är mycket snälla. Vi pratade med miljöinspektören och bygglovsavdelningen som gav oss information om vad man får göra och inte får göra, säger Simonetta.
Nu är alla tillstånd på plats, paret har byggt ett tillagningskök i källaren och drömmen om en egen pastafabrik har förverkligats. Både restauranger och privatpersoner kan beställa från Ibolognesi. Nu hoppas paret Barbieri att norrbottningarna är sugna på färsk pasta, samtidigt som de hoppas på mer balans i sin vardag.
– I Italien levde vi för att jobba, nu vill vi jobba för att leva. Vi vill ha tid att gå i skogen, plocka bär, fiska och umgås. Vi vill ta det lugnt och inte stressa lika mycket, vi vill ha livskvalitet. Vi drömde om att få vara mer tillsammans, nu kan vi vara tillsammans hela dagarna, säger Simonetta.
– Vi lever vår dröm här i Norrbotten, säger Roberto.