Vårdbiträden fick nej till intraprenad i Sturegården

Det blev avslag på några vårdbiträdens begäran om en intraprenadlösning i Sturegården i Boden. Enligt äldreomsorgschef Ulla Fredriksson skulle den nya driftformen bromsa den positiva utvecklingen.

Sturegården i Boden ska också bli demensboende.  FOTO: LENA LEFFLER

Sturegården i Boden ska också bli demensboende. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena leffler

BODEN2008-09-17 06:00
Socialnämnden kommer att ta upp ärendet på dagens sammanträde.
Det var redan i slutet av april som de fyra anställda - Birgitta Axelsson, Dusanka Catak, Doris Hansson och Margareta Olsson - på socialförvaltningen begärde att få starta intraprenad i Sturegårdens äldreboende.
Skälet var att Sturegården snart skulle övergå från äldreboende till demensboende.
Kunden i fokus
Målet var att arbeta efter en förlängd hemtjänstfilosofi och utgå från den gamles behov och livshistoria.
All matlagning skulle också ske på hemmet och personalen skulle både äta och fika med de boende och stimulera till vardagliga aktiviteter.
Enligt äldreomsorgschef Ulla Fredriksson har varje enhetschef redan ett uppdrag att arbeta utifrån ett "intraprenadstänkande" där kunden är i fokus.
Skapar oro
Hennes bedömning är att det inom befintliga verksamheter finns möjlighet, kompetens och vilja att fortsätta att utveckla Bodens äldreboenden för att de ska bli bland de främsta i landet.
Att ta in nya driftformer skulle kunna skapa oro och verka bromsande för den positiva utvecklingen som påbörjats inom äldreboendeenheterna, enligt Fredriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om