Vändningen: Milda vädret öppnar för ny sökinsats

Den tionde oktober gick Missing People ut med att det skulle bli ett sista sök efter försvunne Mikael Simonsson i år. Enligt Christer Lindbäck, insatsledare vid Missing People, kan ytterligare ett sök genomföras på grund av att den snön som fallit smält bort.

Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan juli.

Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan juli.

Foto: Privat foto

Boden2020-11-06 10:28

Gruppen har därför gått ut med information i sociala medier och uppmanat frivilliga att delta i ytterligare en sökinsats efter försvunne Mikael.

– Det är vi i ledningsgruppen och sedan handplockat folk som kommer att delta i sökandet på söndag, säger Christer Lindbäck.

Vid det senaste söket, den tionde oktober, användes dykare, undervattenskameror och gummibåtar när gruppen sökte igenom Flarkån efter spår efter Mikael.

Inför söndagens sökning kommer de frivilliga att söka igenom ett flertal mindre positioner som Missing People fått från polisen.

– Det finns fortfarande ett antal positioner eller "hot spots" som vi vill söka igenom. Därför kommer söndagens sök att genomföras via punktinsatser i mindre områden, säger han.

Christer Lindbäck uppger att gruppen använt sig av sannolikhetskurvor när de genomfört sök i ett ganska stort område men hittills har letandet efter försvunne Simonsson inte lett till några spår.

Som en del av sökandet på söndagen kommer frivilliggruppen även att även gå igenom en del områden man redan sökt av för att se om man kan hitta några nya spår.

– Det är antalet söktimmar som gör det, ju fler timmar vi har desto större chans är det att vi hittar något spår, säger Christer Lindbäck.

45-årige Mikael Simonsson anmäldes försvunnen den 11 juli.

Christer Lindbäck uppger att man under söndagen vill söka i mindre områden, så kallade hotspots som ledningsgruppen fått från polisen.
Christer Lindbäck uppger att man under söndagen vill söka i mindre områden, så kallade hotspots som ledningsgruppen fått från polisen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!