Vad händer efter Kassaservice?

Vad händer efter nedläggningen av kassaservice tjänster i glesbygden? Kenneth Rönnbäck, ordförande i Lakaträsk byalag, vill att Bodens kommun trycker på för att få ett konkret svar.

Foto:

BODEN2008-09-24 06:00
Rönnbäck har skrivit till samtliga politiska gruppledare.
- Vi anser oss extremt förbigågna och negligerade av inblandade parter. Hur vi ska kunna ta ut pengar är ett problem som måste åtgärdas snarast eftersom nedläggningen av kassaservice kommer att ske i slutet av november 2008, säger Kenneth Rönnbäck.
Tremilagräns
Han har ringt Svensk kassaservice, Post- och telestyrelsen, diverse banker utan att få något konstruktivt svar på hur bybornas kassaärenden ska lösas i framtiden.
- Enligt Post- och telestyrelsen skulle det finnas en tremilagräns där boende utanför denna gräns även i fortsättningen ska kunna få behålla möjligheten att kunna sätta in och ta ut sina pengar.
- Samarbete med Forex har också varit upp till diskussion. Men deras närmaste kontor ligger i Luleå, så då får lakaforsborna 20 mil för att uträtta ett bankärende, säger Kenneth Rönnbäck.
Enligt Torbjörn Lidberg (s), som kontaktat byalaget är Kassaservice en fråga som varit uppe i demokratiprojektet Bodendialogen.
Protester
- Så det borde vara bekant för kommunledningen. När posten slutade sin bankverksamhet med Nordea så var också lantbrevbärningens banktjänster ifrågasatta. Då tog ett antal kommuner sitt ansvar och protesterade mot förslaget.
S-regeringen bildade också Kassaservice som nu är på väg att läggas ned. Jag föreslår att Bodens kommun säkrar upp fortsatt service och agerar i frågan, säger Torbjörn Lidberg.
Kommunalrådet Olle Lindström (m) och kommunchefen Caj Skoglund säger att utredning pågår för att kontrollera vad som gäller beträffande kassaservices indragning och vem som sedan ska ta över servicen.
- Jag har personligen pratat med Lakaträsk byalags ordförande och lovat kontrollera vad som gäller. Därefter ser vi vad kommunen kan göra i frågan, säger Skoglund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om