V-75-dagen en riktig folkfest

Ulla-Britta Forsberg med maken Berne från Boden gjorde sig till tolk för alla på Bodentravet:– V 75–dagen är en riktig folkfest. Det är främst därför vi kommer hit, säger makarna.

Foto: Simon Eliasson

Boden2009-06-13 14:51
Redan vid 01.00-tiden natten mot lördag hade de första bilarna parkerat utanför grindarna till Bodentravet. Allt för att garantera en bra plats inne på travbanans parkering när insläppet skulle börja. Vid niotiden ringlade sig en lång bilkö som sträckte sig ändå fram till Shellmacken från Bodenhållet och till industriområdets infart från Luleåhållet.
– Det är nästan som på Elitloppet. Vi är här varje år och tar med bilen in. Sedan lagar vi vår egen middag, myser och spelar på hästar, säger Bo Engström, pensionär och vänsterpolitiker.
Förra året var det mycket besökare på V 75-dagen som sprang omkring med ölglas över hela området. Därför hade det satts upp en skylt i år var ölen skulle drickas.
Inne i viptältet bjöds det på lax, sill och mycket annat. Några som laddade upp med mat på faten var Kristina Olofsson och samboparet Elsy-Britt Gustavsson och Thule Harnesk. De var inbjudna av företaget Asfaltbeläggningar.
– Det var även buffé ifjol och det är bra mat. Vi hoppas få ta hem storkovan. Det är därför vi är här, skojar Kristina Olofsson.
7212 åskådare innebär nytt publikrekord förra året och i år hoppas Sture Nordmark på att det ska slås igen.
Läs mer om vilka mer som vimlade på V-75-dagen i Boden i måndagens tidning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om