Utvecklingsbolag utan direktör

Per-Ulf Sandström, verkställande direktör för Bodens utvecklingsbolag, slutar vid årsskiftet. Men ingen efterträdare är utsedd.- Styrelsen har beslutat att jag blir arbetan-de ordförande tills vida-re, säger Åke Eltoft (M).

Åke Eltoft, näringslivsstyrelsens ordförande och ordförande för utvecklingsbolaget.FOTO: Marie Ridderström

Åke Eltoft, näringslivsstyrelsens ordförande och ordförande för utvecklingsbolaget.FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

BODEN2009-12-22 06:00
Enligt uppgift togs ett styrelsebeslut i frågan i förra veckan. Utvecklingsbolagets verkställande direktör, Per-Ulf Sandström, som tidigare även varit näringslivschef, går i pension. Något som varit känt en längre tid för allianspolitikerna.
Ingen tar över
- I nuläget blir det ingen som tar över utan Åke Eltoft, bolagets ordförande, blir arbetande styrelseordförande. Jag har inga synpunkter utan det är styrelsens sak, säger Sandström.
Enligt Eltoft har styrelsen ännu inte funderat klart om man ska rekrytera en ny verkställande direktör
- Den långsiktiga ledningen och chefsfrågan i bolaget kommer vi att ta längre fram, säger Eltoft.
Enligt honom var huvudskälet till att bolaget bildades i första hand för att
etablera ett testcentrum och ett miljötekniskt centrum.
Ordföranden ansvarig
- Jag kommer inte att bli verkställande direktör men bolaget måste ha en verkställande ansvarig och dessa arbetsuppgifter tas över av mig till den 1 juli. Det är inget ovanligt i och för sig. Jag får ett arvode på 7 500 kronor för det första halvåret för att sköta den sysslan, säger Eltoft.
Just nu pågår också en omorganisation som satts igång av näringslivschef Jeanette Nilsson som gäller näringslivsförvaltningen. Den har ännu inte redovisats.
Ska inte utvecklingsbolaget ha någon verkställande direktör?
- Den slutsatsen får man inte dra. Det här lösningen gör att vi har lite tid att fundera hur vi i utvecklingsbolagets styrelse ska gå vidare, säger Åke Eltoft.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om