Utkastad från fest

Linda Eriksson, 19, blev utkastad från hemvändarfesten på Western Farm i Boden. Hon anklagades för att ha använt en falsk biljett.- Biljetten kostade 185 kronor. Inte ens den fick jag tillbaka för att bevisa min oskuld.

"Vi kommer att vidta åtgärder och håller på att titta på ett nytt biljettsystem med streckkod. Det innebär att vi måste bygga om entréerna och köpa in streckkodsläsare", säger Jonas Lundström, Western farm, och beklagar det som hänt enormt mycket.FOTO: Lena Tegström

"Vi kommer att vidta åtgärder och håller på att titta på ett nytt biljettsystem med streckkod. Det innebär att vi måste bygga om entréerna och köpa in streckkodsläsare", säger Jonas Lundström, Western farm, och beklagar det som hänt enormt mycket.FOTO: Lena Tegström

Foto: Lena Tegström

BODEN2009-01-07 06:00
Det var på juldagen som Linda Eriksson, hennes pojkvän och ett kamrat till honom besökte Western Farm. Linda hade liksom ett flertal jämnåriga kompisar köpt biljetter till återvändarfesten som såldes via Bodens turistbyrå för 185 kronor. De anlände till Western Farm vid 22-tiden på juldagen och gick direkt till entrén.
- Det var två kvinnor som prickade av biljetterna. När mitt biljettnummer lästes upp så sade den ena kvinnan att någon redan gått in på min biljett.
- Jag fick reda på att jag skulle gå till vakten. Han tryckte mig mot utgången så jag hade ingen chans att få tillbaka biljetten från kvinnan i kassan. Vakten sade att jag hade förfalskat min biljett och det var därför jag blev utslängd från festen, säger Linda Eriksson.
Behandlad som en skurk
Biljetten hade hon förvarat hemma i byrålådan före festkvällen.
- Alla mina kompisar som köpte biljetter samtidigt som mig kom in på Western Farm. Det var ett tjugotal som gick i samma klunga. Jag däremot blev behandlad som en skurk och lämnade farmen efter tio minuter, säger Linda Eriksson.
Dålig biljettkontroll
Efter fick hon höra att stället släppte in alla som hade biljetter utan någon biljettkontroll av eventuella falska biljetter.
- Det är dåligt att Western Farm har ett så lättillgängligt biljettsystem så att vem som helst kan scanna av en biljett och peta in ett nummer.Vilket drabbar mig som betalt för min biljett.
- Jag har hört att det är fler än jag som drabbats och inte kommit in på sina biljetter på juldagen. Jag hoppas att de hör av sig till Western Farm och klagar.
Festkvällen förstörd
Linda Eriksson ringde själv till kundtjänsten på Western Farm efter festkvällen och fick prata med en kvinna som beklagade det hela.
- Kvinnan ringde till Jonas Lundström som lämnade besked att jag skulle få tillbaka biljettpengarna. Det är inte pengarna jag är ute efter. Jag är fortfarande arg för att min efterlängtade festkväll blev helt förstörd. Jag hoppas att inte fler blivit behandlade på samma sätt för det här har tagit tid att smälta, säger Linda Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om