Ungdomar prisades och ny Rotaryguvernör utsågs

Avgående Kerstin Franzén lämnade igår över klubben till den nya Rotaryguvenören Göran Höglund i Boden. Han kommer under ett år basa för distrikt 2321 som sträcker sig från Kiruna ner till Sundvall.

Göran Höglund, ny  Rotaryguvernör efter Kerstin Franzén. Han sitter på posten i ett år.

Göran Höglund, ny Rotaryguvernör efter Kerstin Franzén. Han sitter på posten i ett år.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-07-01 15:46

Överlämnandet ägde rum under den gemensamma lunchen på hotell Bodensia för Bodens tre rotaryklubbar. Göran Höglund är vald på ett år.

- Jag känner mig stolt att bli nominerad och sedan vald. Som rotarianer ska vi hjälpa andra. Det måste finnas avsevärt billigare sätt än att äta lunch med Rotary för att vara med. Intresset eller servicekänslan att alltid ställa upp för andra måste finnas med hos dem som engagerar sig hos oss, säger Höglund.
Högste chef

Göran Höglund blir ny guvernör för distrikt 2320 vilket betyder högste chef för alla klubbar från Kiruna till Sundsvall.

- Vi är tio guvernörer i Sverige i olika distrikt som fungerar som världspresidentens förlängda arm, säger Höglund.

Rotaryklubbarna i Boden delades också ut en del stipendier till ungdomar på fredagen.

-  Rotaryklubbarna i Boden vill stötta ungdomarna så mycket som möjligt. Ett UF-företag och en musikstuderande fick dela på pengarna, säger Ove Nilsson, avgående president Boden-Överluleå Rotary.
Musikstipendium

När det gäller musikstipendiet så bad Rotary Estetiska programmet rekommendera en lämplig kandidat som de tyckte skulle få stipendiet på 3 000 kronor. Valet föll på Siri Pekkari.

- Det känns jättekul att få lite pengar. Det behövs när jag ska flytta, säger musikstuderande Siri Pekkari.

När det gäller ung företagsamhet så gick 5000 kronor till Amanda Johansson, Sara Gustafsson och Frida Hallnor som haft ett bemanningsföretag som bara anställt " kompetenta gymnasieelever".

- Totalt har tjejerna haft 21 personer på olika uppdrag. Kanske någon sysslar med entreprenörskap i framtiden, säger Ove Nilsson.

Han avgick i samband med mötet och överlämnade klubban till Jan Nilsson som blir ny president för Boden-Överluleå Rotary. Till ny president för Boden Rotary valdes Göran Hedberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om