Sara Rezgui är ordförande i Nära mat Bodens ekonomiska förening som består av lokala matproducenter och står i startgroparna för att starta saluhallen mitt i stan.
Totalt kommer det bli mellan 30 och 50 producenter som går ihop och säljer sina varor. De väntar bara på att lokalen ska renoveras färdigt.
– Det kommer vara medlemmarna som står och säljer i butiken enligt ett rullande schema, säger Sara Rezgui och tillägger att priserna blir marknadsmässiga.
– Men sedan beror det ju på vad du jämför med – vi kan inte ta lika låga priser som till exempel Willys:s och Coop. Och vi kommer inte att sälja varor som spannmål, tomatketchup och makaroner, så vi blir mer ett komplement.
Däremot kommer det att säljas grönsaker, kött, charkprodukter, mejeriprodukter, ägg och mycket annat.
– Det är en fantastisk möjlighet för alla oss små producenter att få ett bredare kundunderlag och att kunna presentera våra lokalproducerade varor, säger Nina Vikström, som själv producerar ägg och grönsaker.
Redan på torsdag öppnar Lidl sin matvaruaffär i Boden. Totalt är de cirka 15 anställda.
– Det ska bli jättekul. Vi är ett gäng från hela Sverige som är med vid starten och plockar varor, så det känns bra, säger Lina Sundqvist från Boden som fått jobbet som butikschef.
Lite senare i höst öppnar lågpriskedjan även i Luleå.
– Vi har testat med Skellefteå och Umeå tidigare för att se att logistiken fungerar med transporter från Stockholm och uppåt. Nu är tiden mogen för Norrbotten, säger regiondirektören Johan Eriksson.
Lidl startade i Tyskland och etablerade sig i Sverige 2003.
– Men nu tycker jag att vi är en svensk lågpriskedja. 40 procent av våra varor kommer från svenska leverantörer, säger han.
Frågan är vad bodensarna kommer att välja. Väninnorna Sonja Engström och Yvonne Lahti är säkra på sin sak.
– Jag handlar absolut inte på Lidl. Jag väljer lokalproducerat, säger Sonja Engström.
– Jag också. Jag vill stötta det som finns här i Boden, säger Yvonne Lahti.
Makarna Gunilla och Alf Öhman har lite olika syn.
– Vi kommer att handla lokalproducerat och kanske på Lidl någon gång. Men jag vill gynna dem som jobbar här i närheten, säger Gunilla Öhman.
– Jag väljer kanske lågpris, säger Alf Öhman.
Hans Lövgren däremot tvekar inte.
– Jag väljer lokalproducerat. Då får man en helt annan kvalitet.