Efterlyst tar upp Mikaels försvinnande

På torsdag tar TV-programmet Efterlyst upp Mikael Simonssons försvinnande. Insatsledaren Martin Persson har kontaktat programmet för Missing Peoples räkning. "Vi har fått godkänt av anhöriga och polisen att Efterlyst tar upp fallet."

Insatscheferna Christer Lindbäck och Martin Persson har jobbat tillsammans och sökt efter Mikael Simonsson. " Det är tungt för de anhöriga att inte få veta vad som hänt", säger Martin Persson.

Insatscheferna Christer Lindbäck och Martin Persson har jobbat tillsammans och sökt efter Mikael Simonsson. " Det är tungt för de anhöriga att inte få veta vad som hänt", säger Martin Persson.

Foto: Lena Leffler

Boden2021-11-09 06:00

Programmet Efterlyst som sänds i TV 3 och leds av programledaren Hasse Aro har tagit upp flera mystiska försvinnande genom åren. Däremot är det första gången man tar upp fallet med Mikael Simonsson som försvann spårlöst i juli förra året från fiskestugan i Notsel utanför Harads. Missing People Norrbotten har sökt igenom ett stort område med frivilliga både på land och vatten runt stugan. Nu står hoppet till tv-programmet som sänds nu på torsdag 11 november klockan 20:00.

– Jag har fått klartecken från programansvarige att man tar med försvinnandet i sändningen och kommer att skicka en massa material till Stockholm nu. Hur långt inslaget blir vet vi inte, säger Martin Persson, Missing People.

Missing People har fått klartecken till medverkan från närmast anhöriga och den polisgrupp som utrett försvinnandet.

– Alla tycker det är positivt att Mikaelfallet tas upp. Jag har drivit på för att få med försvinnandet för att få veta mer om var han finns någonstans. Det måste ju finnas någon som vet eller har hört någonting. Missing People gör det är för de anhörigas skull så att de får göra ett avslut, säger Martin Persson.

Enligt honom har polisen ingenting i dagsläget att gå vidare med och Missing People har avslutat årets sök.

– Vi gjorde en sökning i slutet av augusti med ekolod igen i Flarkån från stugan till första forsen. Med systemet ser vi allting på botten. Vi har sökt så fruktansvärt mycket överallt men det finns inte ett spår, säger Martin Persson.

Missing People hoppas med hjälp av Efterlyst att någon vet något eller hört något och ringer in till programmet under sändningen.

– Folk får lämna anonyma tips. Polisen får i så fall allt som kommer in. Missing People står också beredd att gå på om polisen behöver vår hjälp, säger Martin Persson.

I helgen har Missing People återigen letat efter försvunne Assar från Porsön i Luleå. Assars försvinnande togs också upp av Efterlyst.

– I år är första gången som Missing People får vara med i sändningen med våra pågående ärenden. Det är ett så pass nytt samarbete med TV3. Assars försvinnande togs upp samtidigt med Göteborgsbombningen så då blev det väldigt lite. Nu tar vi nya tag och hoppas att Mikaels fall går bättre. Det är ett intressant fall för Efterlyst, säger Martin Persson.

Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan den 11 juli. Det saknas spår vid stugan i Notsel där han senast var synlig.
Mikael Simonsson har varit försvunnen sedan den 11 juli. Det saknas spår vid stugan i Notsel där han senast var synlig.
Karta: Boden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!