Turistföretag i final

Två av nio finalister i landets största utmärkelse i turistbranschen, TRIP Award, kommer från Boden. Britta Jonsson-Lindvalls succeföretag Treehotel är i final som "årets uppstickare."- Festligt och jätteroligt, säger hon.

Britta Jonsson Lindvall, Treehotel i Harads.FOTO: Nina Pettersson

Britta Jonsson Lindvall, Treehotel i Harads.FOTO: Nina Pettersson

Foto: Nina Pettersson

BODEN2010-10-15 06:00
Att Treehotel blivit nominerat tror hon beror på att det är en världsnyhet. I kategorin "årets uppstickare" heter motståndarna Bro Bålsta Golfanläggning och Köpingbergs Gård.
- Jag tror att vi först nu förstår vilken uppståndelse det varit med Treehotel. Det rullar bara på och frågorna om verksamheten tar aldrig slut. Vi konstaterar också att det inte heller blir mindre att göra, säger Britta Jonsson-Lindvall.
Dottern vigselförättare
I dag är det hon, maken, mågen och dottern som jobbar i familjeföretaget plus en massa timanställda som tas in efter behov.
- I dag har vi fem rum, men vill ha tjugofyra stycken. Målet är också att fixa en bar och ett kapell nästa år på området, säger Britta Jonsson-Lindvall.
Besökarna ska kunna gifta sig på plats.
- Min dotter kommer att ansöka om att bli kommunal vigselförättare, säger företagaren.
Det är också dubbel glädje att Love Rynbäcks äventyrsföretag CreActive Adventure som Treehotel brukar anlita för aktiviteter också blivit nominerad i kategorin "Bäst nyttjande av marknadsföring och distribution" tillsammans med STF och SAS. I sommar vann Rynbäcks företag priset som årets entreprenör i Barents.
- Det priset var roligt att få och det känns givetvis kul att bli nominerad på nytt. Men vi får se hur långt nomineringen räcker. Det är ju tunga motkandidater, säger Love Rynbäck.
På Svenska Turistgalan den 28 oktober kommer segrarna att utses. Britta Jonsson-Lindvall kommer att åka ner på plats liksom Love Rynbäck.
- Vi har flera duktiga turistentrepenörer från Boden. Det är kul att de får uppmärksamhet och har tagit sig till finalen. Vi hoppas att vi får se dem som vinnare på, säger Jalle Svanberg, verkställande direktör för Boden Turism.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om