Det gamla köket inne på Brittas pensionat har genomgått en rejäl ansiktslyftning med skinande rostfri köksutrustning lite varstans i köket.
– Ja, vi har haft ett charmigt men väldigt opraktiskt kök. Nu har vi fått ett bra kök för Treehotels verksamhet och volym med två nya ugnar och lika många induktionshällar men även kylar och frysar. Vi lagar fortfarande lika bra mat men kan lägga mer focus på detaljer som är jätteviktigt. Inte minst för smakupplevelsen, säger Sebastian Gröndal.
Han är inte heller längre ensam vid grytorna utan köket har förstärkts med de anställda kockarna Sara Rezgui och Felicia Fagerström under våren. Alla tre jobbar heltid.
– Förut var jag ensam kock och tog in extra hjälp när det behövdes. Nu är vi tre anställda vilket behövs för en verksamhet som är öppen sju dagar i veckan, säger kökschefen Gröndal.
Felicia och gått restaurangprogrammet i Boden medan Sara har arbetat i utlandet, senast i Australien.
Närmaste målet för Treehotel är att fylla upp med fler matgäster utifrån genom förbokning av lunch på veckodagarna men även middagar.
– Bokningar är nödvändiga för att vi ska kunna planera arbetet. Vet vi hur många som kommer hit och äter är det aldrig några problem, säger Sebastian Gröndal.
– Det är byggt en lounge på övervåningen och vi har genom det fått fler sittplatser där större sällskap kan sitta och äta, säger Sara Rezgui.
I sommar sker också en satsning på guidade turer som måste förbokas på veckodagarna, men det blir drop in på fredag till söndag.
– Det finns många i närområdet som vet vad Treehotel är men som aldrig kommit hit och tittat på trädrummen eller omgivningen. Det kan kanske bli en kul dagsutflykt för familjer. Har vi tur så kommer också norrmännen hit, säger Sebastian Gröndahl.
Efter midsommar blir det bokade guidade veckoturer men även drop in guideturer under fredagar till söndagar. De senare turerna kan kombineras med förbokat fika.
– Vi har pratat om lite roligt hembakat fikabröd på skogstema. Som tillexempel granskottsbullar, säger Sebastian.
– Eller varför inte skvatrankakor. Vi tänker oss en svensk egen variant på engelska "Afternoon Tea", säger Sara Rezgui.
Målet med ökade guideturer under sommaren är att hitta de extra besökarna.
– Folk är oftast i rörelse och det är lättare att fånga upp dem. Kommer man hit och fikar och ser trädrummen så kanske våra besökares nästa högtidstillfälle firas eller konferens hålls här på Treehotel, säger Sara Rezgui.
.
.