Tomte-mys eller massage

Tomte för småbarnen och massage för de vuxna. Helgens skyltsöndag i Boden bjöd på lite av varje som föll alla i smaken.

Bertil Johansson får behandling för sin stela nacke av massören Magnus Olsson. " Visst gör det omt men det känns bra efteråt", säger Johansson om behandlingen. FOTO: LENA LEFFLER

Bertil Johansson får behandling för sin stela nacke av massören Magnus Olsson. " Visst gör det omt men det känns bra efteråt", säger Johansson om behandlingen. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena Leffler

BODEN2008-12-01 06:00
Skyltsöndagen i Boden lockade folk ur stugorna redan i lördags. Många barnfamiljer bilade upp till Friluftsfrämjandets toppstuga i Södra Svartbyn för att hälsa på Gruvbergstomten, Tomas Fredriksson, hade placerat sig i en fåtölj vid den sprakande, varma brasan. Tomtemor höll till i köket för att laga gröt till alla hungriga besökare. Fyraårige Jack Nilsson hade med sig en önskelista, om en kort sådan.
Ur- och skurdagis
- Jag vill ha en bilbana och spindelmannen.
Jack hade med sig föräldrarna David och Mari Nilsson och lillasyster Julia, 1,5 år. Fast barnen var lite blyga för tomten och valde att sitta kvar i mammas knä.
- Vi är med i ett ur- och skurdagis i Sävast där barnen får en massa frisk luft. Att träffa tomten lät lockade för barnens skull.
Följer traditionen
- Vi följer traditionen med vårt julfirande och brukar besöka min systers familj och min mans brors familj på julafton. Så det blir en del bilåkande även om alla bor i Boden, säger Mari Nilsson.
NSD hann också se vad som bjuds i centrum av Boden under söndagen. I kommunhuset hölls en friskvård- och hälsomässa för tredje året i rad i Boden. Många tog chansen att köpa nya hälsomedel eller pröva på olika behandlingar som exempelvis Bertil Johansson som har problem med nacken. Han fick massage av Magnus Olsson som driver företaget Hälsonyttan sedan tre år tillbaka.
Ökad stress
- Det blir ju en del snöskottning dessa dagar som sliter på hälsan. Massagen gör ont på ett bra sätt. Tandläkare och naprapater är väl en grupp man är beredd att ta upp plånboken för, sade Johansson.
Enligt Magnus Olsson är det fler och fler som kontaktar honom och vill bli masserade.
- Många som kommer på behandling är spända i sina muskler på grund av ökad stress på olika sätt, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om