Tjuvjakt i kalsongerna

I bara kalsonger jagade Stefan Tuvebäck i Notträsk en biltjuv från hemmet i Notträsk till Boden. Biltjuven kunde inte skaka av sig ägaren och åkte tillbaka med bilen.- Tjuven stack sedan till skogs, men polishunden lyckades ändå inte spåra honom, säger den besvikne bilägaren.

Stefan Tuvebäck jagade tjuven som tog hans bil, något som ledde till att han fick sin bil tillbaka. Men tjuven försvann till skogs.  Foto: Lena tegström

Stefan Tuvebäck jagade tjuven som tog hans bil, något som ledde till att han fick sin bil tillbaka. Men tjuven försvann till skogs. Foto: Lena tegström

Foto: Lena Tegström

BODEN2009-08-29 06:00
Det var på onsdagsmorgonen vid 04.00-tiden som Stefan Tuvebäck och hans fru väcktes av sina hundar.
- Min fru satte sig upp i sängen och fick se att parkeringslamporna lyste på min bil. Jag hade varit ute och övningskört med min son kvällen före så min fru trodde att jag hade glömt att släcka.
- Men innan hon tog sig ut på gården hörde vi båda att bilen startade och for iväg. Jag rusade ut i bara kalsongerna med mobilen i högsta hugg. Det är tur att min frus bil är en turbo, säger Stefan Tuvebäck.
Stulen bil i diket
Biltjuven tog även fel väg när han flydde och tvingades vända och köra förbi Tuvebäcks hus igen.
- Tjuven hann bara 100 meter så jag fick häng på bilen och körde allt vad jag kunde och ringde samtidigt larmcentralen. Luleåpatrullen som skulle hjälpa mig hade väldigt svårt att hitta till Notträsk, säger Tuvebäck.
Under bilfärden fick han också syn på en vit Volvo kombi som låg i diket. Tuvebäck trodde att det var familjens bil.
- Det visade sig vara en stulen bil som biltjuven först kört och sedan hamnat i diket med innan han kom till oss, säger Tuvebäck.
Under biljakten körde biltjuven "snyggt och prydligt", men ökade hastigheten när han förstod att han var förföljd.
Fick tillbaka bilen
- Då blev det åka av, kan jag säga. Jag tror tjuven blev så less på biljakten att han valde att köra tillbaka bilen till Notträsk. När vi var en kilometer från vårt hus tvärstannade bilföraren och stack till skogs.
- Polisen som jag hade telefonkontakt med under färden ville inte att jag skulle springa efter. Två, tre minuter senare dök de upp med en polishund som de släppte lös i stället. Hunden irrade runt i 75 meter innan den fick syn på ett får.
- Det kändes helt värdelöst att de inte fick tag i biltjuven. Han är fortfarande borta. Det är bara att gilla läget för jag har inte hört något mer från polisen, säger Tuvebäck.
Lånade madrasser
När han kom hem fick han höra av grannen att biltjuven stulit dennes bilnycklar, men inte fått igång bilen.
- Biltjuven måste ha varit i Not-träsk hela natten eftersom han hade varit in i grannens förråd, men även lånat madrasser att sova på innan han stal vår bil, säger Stefan Tuvebäck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om