Tjuvar hos Westmans - igen

Lars Westman skulle ta emot betalningen för dunjackan. Då slet tjuven jackan ur hans händer och försvann med både den och pengarna.- Det här var det värsta jag varit med om. Jag kommer att sätta in kamera för att värna min butik, säger butiksägaren.

Igår blev Lars Westman bestulen på en dunjacka. FOTO: Lena Leffler

Igår blev Lars Westman bestulen på en dunjacka. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-11-19 06:00
Lars Westman som driver Westmans dam & herr är skakad när han ringer in stöldanmälan vid lunchtid. Lars Westman berättar att han såg de misstänkta välklädda tjuvarna, två svenska män i 25-30-årsåldern första gången i butiken före stöldkuppen.
- Männen var in och tittade på dunjackor och jag har för mig att jag hörde att någon sade " de här jackorna blev kvar". Jag har precis haft inbrott och blivit frånstulen 15 dunjackor tidigare i veckan.
Var på sin vakt
Westman reflekterade inte över männens kommentar eller beteende även om han och hans fru Jeanette var på sin vakt när männen dök upp igen i butiken.
- Den ljusa mannen som jag tror var påverkad hämtade en dyrare dunjacka och plockade fram 5 900 kronor. När jag skulle ta pengarna, så drog han undan handen med sedlarna och slet påsen ur händerna på mig. Männen rusade ut ur butiken och vidare till en bil som stod parkerad nära butiken. De hann fly innan jag hann ikapp dem, säger Lars Westman.
"Måttet är rågat"
Han har trots mångårig affärsverksamhet i Boden aldrig varit med om något liknande.
- Jag och min fru har länge pratat om att sätta in en kamera i butiken, men eftersom det kostat rätt mycket har vi väntat. Nu känner vi att måttet är rågat och att vi måste göra någonting omedelbart, säger Lars Westman.
Männen flydde från brottsplatsen troligen i en svart Mercedes kombi. En polispatrull kom snabbt till platsen och fortsatte under onsdagen spaningen efter tjuvarna.
- Jag kände inte igen männen och tror inte att tjuvarna kommer från Boden, säger Lars Westman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om