Tjejgym slår upp portarna

Ki Studio, en träningsanläggning enbart för kvinnor öppnar i början av maj i Boden.- Målet är att skapa en hemtrevlig, inspirerande plats för 30 minuters expressträning, säger ägaren Wichtoria Lundholm.

Wichtoria Lundholm heter den nya ägaren till Bodens första tjejgym Ki Studio. I maj invigs träningsanläggningen.FOTO: Lena Leffler

Wichtoria Lundholm heter den nya ägaren till Bodens första tjejgym Ki Studio. I maj invigs träningsanläggningen.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2010-04-26 06:00
Just nu pågår inredningen för fullt av olika rum till ett tjejgym i NSD:s gamla kontor efter Drottninggatan. Om någon vecka får Wichtoria Lundholm hem sina leasade träningsmaskiner. Inom den kinesiska läkekonsten anser man att varje människa föds med en grundläggande livsenergi, ki, och att man kan öka kroppens självläkande förmåga genom att aktivera ki.
- Jag tyckte därför att namnet ki passade in på min verksamhet. Jag och ytterligare en till anställd kommer att jobba med kunderna. Jag tycker det är viktigt att det finns en instruktör i närheten om kunderna behöver hjälp. Vi ska också erbjuda personlig tränare, säger Wichtoria Lundholm.
Idén kommer från USA
Wichtoria har senaste tiden arbetat med massage i sin egen firma. Idén med tjejgymmet som kommer att erbjuda medlemskort är något som vuxit fram. Idén att bara locka kvinnor är hämtad från USA där det blivit en braksucce.
- Det handlar om mindre gym där kvinnor ska kunna komma och träna i 30 minuterspass utan speglar, krav eller män. Vi ska ha en ljuspelare i mitten som visar med färger hur lång tid varje moment ska tränas på stationerna. Tanken är att uppnå en ökad förbränning på kort tid, säger Wichtoria Lundholm.
Vi har ju gym i stan som är större?
- Jag ser det inte som konkurrens utan att vi kanske har olika målgrupper och kan hjälpa varandra i stället. Jag kommer också att erbjuda en nöjdkundgaranti.
- Känner man efter två veckor att träningen inte motsvarade kundens krav får personen tillbaka pengarna. Det är något nytt som jag tror på, säger Wichtoria Lundholm.
Konditionstester och stavgång
Hon kommer själv att fortsätta med sin massageverksamhet och företaget ska även erbjuda konditionstester och stavgång. Dessa aktiviteter får även män nyttja, men träningen i gymmet är endast för kvinnor.
- Det kommer också att finnas möjlighet för medlemmarna att kunna ta med sig egen mat och äta i vårat kök. Målet är att kunna erbjuda kvinnorna en mysig, ombonad träningsmiljö som de har i sitt eget hem, säger Wichtoria Lundholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om