AfomyaYehouanes går i klass 3B och har tillsammans med Altea Sokol i klass 3A lämnat in ett förslag.
– Vi är 200-300 barn på skolan och vi har en enda spindelgunga. Rasterna är bara tio till 20 minuter så man hinner aldrig gunga. Killarna gungar hela tiden och så gör de så att gungan välter, berättar AfomyaYehouanes.
Carma Norberg Vikström i 1B tillägger att man egentligen bara får gunga fem minuter åt gången.
De vill alltså ha fler gungor.
– Vi vill ha sex gungor och två linbanor, säger Carma Norberg Vikström som lämnat in sitt förslag tillsammans med Leila Nilsson.
De går i samma klass. Så skrattar Carma till och säger att de också önskar sig en stor godisskål med låtsasgodis som man kan sitta i.
– Vi skrev det som ett skämt, men vi vill verkligen ha det.
Altea Sokol och AfomyaYehouanes har också föreslagit linbana, som går runt skolan eller kanske från matsalen till andra sidan av skolgården.
– De har det på Fagernäs skola, säger Altea Sokol.
Det tycker Carmen och Leila är orättvist. Systrarna Magdalena GomboBarata och Tina GomboBarata, som går i klass 3B respektive förkoleklass B, vill också ha linbanor. Dessutom föreslår de att det ska finnas matteböcker på skolan, som man kan låna hem, för dem som tycker att det är svårt med matte.
– Men det ska vara frivillig, säger AfomyaYehouanes och Magdalena GomboBarata håller med.
De berättar att det finns sådana läroböcker på skolan. De heter "Himmel och Pannkaka" och är i tio olika delar, men de får man inte låna hem.
AfomyaYehouanes tycker att det även borde finnas en gratis app som man kan logga in på när man är hemma för dem som vill läsa svenska.
– Så att det blir lättare i skolan.
Hon berättar också att alla deras mikrofoner är paja. Så hon vill att skolan ska få nya, hela mikrofoner och fler.
De skrev sina förslag när de var på fritids. De hade börjat prata om saker som de skulle vilja fanns på skolan och deras fritidspedagog Karina gav dem tipset att skriva ned förslagen.
– Hon berättade att när hon var barn och de ville ha gungor så hade hennes kompis skrivit ett brev och skickat det till kungen. Men vi kom på att vi skulle skriva till kommunen, säger AfomyaYehouanes.
De vill att de som bestämmer ska genomföra deras förslag.
– Om de inte gör det, så har vi i alla fall försökt, tillägger hon.