Tio kan få jobb efter försäljning av Lill-Simon

Ove Simonsson har köpt Lapp-Simons anläggning i Harads. I köpet ingår att ta över tre anställda.- Vi ska fortsätta med viltet men även ta in nöt- och fläskkött i verksamheten. På sikt räknar jag med ett tiotal anställda, säger Ove Simonsson.

BODEN2010-11-08 06:00
Förhandlingarna avslutades nyligen med nuvarande ägaren Stefan Simonsson som är kusin med Ove Simonsson. Övertagandet av "Lill-Simons Nordkalottprodukter" sker efter årsskiftet. Stefan Simonsson och två anställda kommer att fortsätta arbeta kvar trots ägarbytet.
Farfar startade
Det var Ove Simonssons farfar Åke som under 1940-talet startade renslakteriet i Harads.
Åke Simonsson var bland annat inköpsansvarig när hans bror John, den legendariske Lapp-Simon, drev Sameprodukter.
Glad över affären
- Jag känner mig väldigt stimulerad över affären. Nu blir det gasen i botten. Jag jobbade själv på anläggningen fram till 1984. Under 80-talet hade Lapp-Simon sin storhetstid som mest 100 anställda, säger Ove Simonsson.
Sedan 1998 är han egen företagare och storköksgrossist. Ove Simonssons företag moderbolaget Bodens kött och vilt med sex anställda finns i dag på Storheden och omsätter 25 miljoner årligen.
Dotterbolag ska bildas
Verksamheten i Harads kommer att bli ett dotterbolag och heta Bodens Kött och Vilt Produktion AB.
- Jag tänker utöka på sikt. I dag frågar restauranger och andra stora enheter efter lokalproducerat.
- Däremot kommer vi ändra inriktningen lite grand i Harads. Vi kommer inte bara att satsa på vilt utan även på fläsk- och nötkött, säger Ove Simonsson.
Personalökning
Inom två års tid så räknar han också med en personalökning
- Jag tror att det kan handla om ett tiotal anställda i Harads på sikt om det går som vi planerat med försäljningen, säger Simonsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om