Team Sportia till Boden

Butikskedjan Team Sportia öppnar verksamhet i Hemköps gamla lokal mitt i centrum. Det innebär åtta nya jobb.- Förhoppningsvis ska allt vara klart om en vecka, säger Jan-Anders Haag, etableringsansvarig.

Här till höger om Åhlens skylt i Boden kommer Team Sportia att sätta upp sin så småningom. Lokalen som tidigare inrymde Hemköps livsmedelsaffär blir nu en sportaffär.FOTO: Lena Leffler

Här till höger om Åhlens skylt i Boden kommer Team Sportia att sätta upp sin så småningom. Lokalen som tidigare inrymde Hemköps livsmedelsaffär blir nu en sportaffär.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-08-19 06:00
För en tid sedan stängde livsmedelsaffären Hemköp sin affär i Åhlénshuset mitt i centrala Boden på grund av sviktande lönsamhet. Det ryktades om att det skulle komma in affärsverksamhet i huset vilket nu visar sig stämma.
Det är sportkedjan Team Sportia som är aktuell för lokalen. Just nu pågår hyresförhandlingar med Wiksténs fastigheter.
- Team Sportia ska etablera sig i Boden. Personalmässigt så pratar vi nog om en så pass stor verksamhet att det kommer att krävas fem nya heltids- och tre deltidstjänster.
- Team Sportia driver inte sportbutikerna själva utan anlitar lokala entrepenörer. Vi har klart med vilka personer som ska driva verksamheten i Boden utan att jag vill avslöja något mer i dagsläget, säger han.
Finns köputrymme
Enligt Jan-Anders Haag, etableringsansvarig för Norrland så väljer Team Sportia Boden för att det finns köputrymme för ytterligare en sportaffär i staden. I dag är Intersport ensam på marknaden, även om vitvaruaffären Elon även har ett visst, mindre sortiment på sportkläder.
Handlar på annan ort
- Vi vet att många bodensare handlar sportgrejer från annan ort för underlaget eller omsättningen är i dag bara 50 procent av vad marknaden i Boden kan ge i verkligheten. Etablerar vi oss i stan så ska vi göra vårt bästa för att locka konsumenterna till oss, säger Haag.
Om två månader öppnar också Bodens nya galleria som ska ge ökad köpkraft.
Haag tror det sämsta för Boden just nu är att skylta med tomma affärslokaler i centrumkärnan.
- Så självklart är det bra för hela Bodens cityhandel att vi öppnar verksamhet här, säger Haag.
Långt hyreskontrakt
Wiksténs fastigheter har tidigare eftersträvat långa hyreskontrakt vilket ger en billigare hyra för hyresgästen.
Vill Team Sportia låsa fast sig vid ett längre hyreskontrakt?
- Vi går in i ett affärsläge som vi tror blir bra på lång sikt. Då har nog kontraktstiden inte någon avgörande betydelse vid etableringsstarten, säger Jan-Anders Haag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om