Svårt att hitta jobb för uppsagda barnskötare

För ett år sedan blev Annette Fager arbetslös barnskötare. Hon fixade sig jobb genom att starta en egen rörelse.

Foto:

BODEN2012-01-08 10:47

Annette Fager var en av alla kommunalt uppsagda barnskötare och elevassistenter som anmälde sig på arbetsförmedlingen i februari förra året. Under året som gått har vissa fått jobb, medan andra fortfarande är arbetslösa.

- Det har varit tufft. Jag trodde det skulle gå bättre eftersom jag är i en attraktiv ålder utan småbarn och dessutom läst in ettårig arbetsledarutbildning, säger Annette Fager.

Efter att ha sökt flera jobb så tröttnade hon.

- Jag började studera igen eftersom jag länge gått och funderat på att starta ett eget företag som skulle rikta in sig mot bostadsrättsföreningars ekonomi och administration.

Annette Fager bor själv i en bostadsrättsförening i Svartbjörnsbyn sedan tolv år tillbaka.

- När jag flyttade in, så visste jag inte så mycket vad det innebar att äga en bostadsrätt.

- Jag insåg dock ganska snabbt att vår förening hade det mycket tungt ekonomiskt. Vi hade även väldigt hög omflyttning hos oss, säger Annette Fager.

Hon gick med i styrelsen och efter fem år satt hon som bostadsrättsföreningens ordförande.

- Jag gick alla utbildningar som erbjöds för jag tyckte att det var väldigt spännande och lärorikt. Min uppgift som ordförande har varit att bygga upp vår bostadsrättsförening till en attraktiv, blomstrande förening dit folk kommer och vill flytta in igen.

- Det är en jättehärlig känsla att vi lyckats ro skutan iland, säger hon.

För att kunna starta företaget Konsult Teamet AB har Annette Fager läst in företagsekonomi, personaladministration och redovisning och beskattning.

- Jag gillar ekonomi och tycker att jag blivit väldigt positivt bemött. I dag tror jag det finns en marknad för mitt företag. I dag samarbetar jag med Ekonomihuset som sköter revisionen och själv försöker jag hitta helhetslösningar för bostadsrättsföreningar och småföretagare som gäller hyres- och ekonomiadministration.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om