Stormigt firande i Boden med krossat skyltfönster

När Lisbeth Larsson skulle öppna butiken på onsdagsmorgonen så hade skyltfönstret mot gågatan krossats av kommunens tre meter höga reklamskylt. Den hade lämnats kvar några meter från skyltfönstret, trots stormvarning.

Lars-Åke Nilsson som äger Glasjouren i Boden ryckte tillsammans med sin personal ut och lagade Interfloras skyltfönster. Fönstret hade krossats av Bodens kommuns reklamskylt.

FOTO: LENA LEFFLER

Lars-Åke Nilsson som äger Glasjouren i Boden ryckte tillsammans med sin personal ut och lagade Interfloras skyltfönster. Fönstret hade krossats av Bodens kommuns reklamskylt. FOTO: LENA LEFFLER

Foto: Lena Leffler

BODEN2008-12-31 12:21
En kraftig vind har sedan blåst omkull skylten som rasat rakt igenom butiken Interfloras skyltfönster. En polispatrull och personal från Bodens kommun tillkallades och hjälptes åt att lyfta ut skylten från butiken.
- När det blåser blir det som en blåstunnel på gågatan. Jag kan inte förstå att en så stor skylt får stå så här när man varnar för storm. Jag har en självrisk på 10 000 kronor för skyltfönstret. Givetvis kommer jag att diskutera frågan med kommunen för det är ju deras skylt som orsakat skadan, säger ägaren Lisbeth Larsson.

När NSD besökte butiken var Glasjouren på plats och reparerade skyltfönstret och sopade upp glas både utanför och inne i butiken.
- Vi blev hitringda vid niotiden, men har än så länge inte haft några andra utryckningar som gäller krossade fönster. Stormen skulle ju avta framåt kvällen. Vi får hoppas att bodensarna får skjuta upp sina nyårsraketer i lugn och ro, säger Lars-Åke Nilsson, ägare till Glasjouren.

Enligt vakthavande befäl Karl-Gösta Hamstig föreligger inget brott, även om kommunen är ansvarig för att skyltar inte ska fara iväg.
- Om det ska betecknas som ett brott måste det finnas ett uppsåt, att någon med våld slagit sönder rutan. Polisen har i detta fall hjälpt till att flytta skylten och vi har därför skrivit en anmälan.
- Givetvis måste någon ersätta skadan men det blir en fråga mellan butiksägaren och skyltinnehavaren, säger Karl-Gösta Hamstig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om