Storklinten firar 40-årsjubileum

After work, fiskepremiär, besök av Sirges sameby, längdåkning och utförsåkning, musikunderhållning, Skifix Big air - det är ett axplock av aktiviteterna när Storklinten firar 40 år i veckoslutet.- Det är en ung 40-åring, säger Peter Wallin, marknadsansvarig.

Storklinten för 40 år sedan, februari 1969. Lägg märke till skillnaden i preparering jämfört med dagens backar. FOTO: privat

Storklinten för 40 år sedan, februari 1969. Lägg märke till skillnaden i preparering jämfört med dagens backar. FOTO: privat

Foto: privat

BODEN2009-02-04 00:16
Det var den 8 februari 1969, vintersportanläggningen fyra mil norr om Boden, invigdes och Skicamp, som sedan ett par år driver anläggningen, vill bjuda på lite extra under jubiléumsdagarna.
- Det känns bra. Vi har fått ihop ett späckat program, säger Emil Svanberg, vd.
Det är aktiviteter i tre dagar och programmet ser i korthet ut så här:
Fredag: after ski och kvälls-
öppet i restaurangen.
Lördag: fiskepremiär i Lapp-tjärn med enkel tävling, skoteruthyrning, möjlighet att åka Techsled (större snowracer), besök av Sirges sameby och Bodens paramotorklubb.
Välpreparerade backar
- Sirges är landets största sameby och ska visa upp sig med bland annat lassokastning. Paramotorklubben ska upp och flyga. Allmänheten får också möjlighet prova på glidflyg.
På kvällen blir det afterski, jubileúmsmiddag och underhållning av gruppen 40nce.
Medlemmarna heter Henrik Ahlström, Malin Lahti, Mikael Sandling och Ronald Lahti. Tre av dem deltog för övrigt i Körslaget i våras.
Söndag: huvudnumret är första deltävlingen i spektakulära Skifix Big Air, som blev en stor succé när den hade premiär förra året.
- Vi hoppas också kunna göra en snölekplats för barnen till helgen. Men det är inte klart, säger Tore Boström, platschef i Storklinten.
Alla dagar blir det också skidåkning, både i längdspåren och i backarna.
Storklinten har sedan starten utvecklats från skidanläggning till en familjevänlig vintersportanläggning med välpreparerade backar.
- Vi är nöjda med vad vi åstadkommit. Men man känner sig ändå otålig, man vill framåt och göra mer, säger Emil Svanberg.
Utökning av husvagnsparkeringen, bygge av stugor och nya nedfarter - det är det mest noterbara från de senaste åren. Två stugor har redan byggts och man har sålt tomter till ytterligare tolv.
Familjevänligare backe
Det planeras också för en ny nedfart från Urbergets topp, som ligger bakom restaurangen.
Den blir cirka 750 meter lång och familjevänligare än dagens huvudbacke.
Om allt går i lås kan backen öppnas till vintern 2010-2011.
- Vi tittar på allt när det gäller att utveckla anläggningen och vi vill gärna göra det i samarbete med andra aktörer i området, säger Svanberg.
Skicamp konstaterar att första delen av säsongen varit klart positiv och med bra väder kan det bli ett rekordår.
- Det ser bra ut idag och framtiden blir spännande, säger Peter Wallin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om