(S)toppa sönderslagna valskyltar

Ett tiotal socialdemokratiska valskyltar hann inte mer än upp förrän de slogs sönder.- Det känns jättetrist och vandalismen har polisanmälts, säger Torbjörn Lidberg.

Foto:

BODEN2010-09-07 15:23

Han är gruppledare för partiet. Istället för att diskutera politik inför stundande val har gruppledaren Torbjörn Lidberg haft fullt upp sista veckan med att sätta upp nya partiskyltar efter de tiotal som slagits sönder.
- Det är inget hafsverk utan verkar vara systematiskt gjort. Så fort vi satt upp nya skyltar har de blivit förstörda igen. Vandalerna har brytit sönder skaklarna som håller uppe skyltarna och sedan gjort stora hål genom att hoppa på dem.
- Skyltarna är helt förstörda och går inte reparera. Förra året handlade det om någon enstaka skylt men när det blir så här många måste skadegörelsen ske i organiserad form, säger socialdemokraten.
De socialdemokratiska valskyltarna innehåller textade budskap och bilder på någon i partiledningen.
- Det måste vara någon grupp som inte gillar vår politik. Allvarligast är att den här typen av dåd är ett hot mot demokratin och ett hårt slag för våran valrörelse, säger Lidberg.
Före valet 2006 fick sjukvårdspartiet i Boden ett 30-tal valskyltar vandaliserade. Mest utsatt var vägsträckan i norrbyarna. Även den vandaliseringen polisanmäldes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om