Azad Inanc har jobbat inom restaurangbranschen under en lång tid, både i Luleå där han drivit restaurangen Moods, men även i Alanya i Turkiet där han har vuxit upp. På Stegras stålverksbygge i Svartbyn fanns turkiska anställda som efterfrågade turkisk mat, och när de fick höra om Azad och hans matkunskaper inledde de en dialog.
– Jag insåg att det var i Boden som jag behövdes som mest så jag sålde lokalen i Luleå och började laga mat åt Stegra.Vi öppnade restaurangen och fick tillstånd att köra catering genom att laga och köra ut frukost, lunch och middag till arbetare på Stegra samtidigt som vi renoverade restaurangen, säger Azad Inanc.
På Kungsgatan 20 i Boden drevs tidigare restaurangen Pär och Mickes kök, men efter fem månaders renovering kunde Azad öppna sin egna restaurang Apollon.
– Jag kallade den tidigare lokalen för ett bilgarage för den var i så dåligt skick, så det tog lång tid att renovera. Sofforna som är här i restaurangen kommer från min gamla restaurang och de kommer från 60-talet. Det gör mig väldigt lycklig att se dem här.
– Min plan är att locka folk till Bodens vänstra sida, det ska bli mer liv här och inte bara i centrum. Förr i tiden var denna sida av stan väldigt populär och jag hoppas det kan bli så igen, säger han.
Vid sin sida har han även kompisarna och kollegorna Sedat Salman och Mehmet Altun, som tidigare har jobbat extra i hans restaurang i Luleå.
– Jag tycker det är så kul att jobba i restaurang så när Azad sedan kom med sitt förslag om att öppna i Boden sa jag ja direkt, säger Mehmet Altun.
Med både egna recept och traditionella turkiska maträtter vill de visa att turkiskt mat är mer än bara en kebabrulle.
– Vi vill ta fram en ny smak till Boden och Norrbotten, vi vill visa att kebab är inte bara är kebabrulle eller kebabpizza utan det finns så mycket mer turkiska maträtter. Den kebab som finns här är bara en av väldigt många.
– Vi gör mest grytor i Turkiet och därför vi bjuder till exempel på en "Sultangryta" som är min pappas recept, säger Azad Inanc.
Förutom själva restaurangen kommer även ett karaokerum öppnas och Mehmets förhoppning är att den nyöppnade restaurangen ska bidra till att Bodens kvällsliv blommar ut.
– Jag har bott i Boden i 13 år och det är helt dött på stan efter fem, så jag hoppas att ett sånt här ställe kommer locka ut folk, säger han.