Kontoret finns på plats för allmänheten och lokala företag. Människor som är nyfikna, vill veta mer, ställa frågor eller bara vill veta hur det går med bygget kan komma in. Kontoret välkomnar alla.
– Tanken nu i sommar är att vi ska ha folk på plats varje dag, men vi kan komma att ha kort avbrott när vi ska bemanna Nolia, säger Karin Hallstan, presschef.
Även människor som vill veta var man söker jobb eller lokala företagare som vill veta hur man kommer i kontakt med bolaget ska få svar.
– Det känns viktigt att hela Boden känner att vi finns här i och med att vi fick ett så fint besked av mark- och miljödomstolen i fredags. Det känns vältajmat att nu slå upp dörrarna för den här mötespunkten i centrala Boden.
För de mycket nyfikna som vill se vad som händer på sajten när bygget väl kommer igång efter markberedning planerar H2GS att bygga en utsiktsplats med tydlig skyltning så att trafiken söker svar inne i byn. Den kommer ligga på ett säkert avstånd, men ge en god överblick, uppger Karin Hallstan.
På bolaget kommer de även själva att dokumentera och förmedla det som händer på sociala medier, så att människor kan följa bygget på ett lättillgängligt sätt.
Nils Pettersson tycker det är bra att kontoret har öppnat för alla som har funderingar. Själv är han mest intresserad av hur man kommer att lösa trafiken i första hand.
Sara Jonsson, uppvuxen i närheten av SSAB i Luleå, bor nu i Sävast.
– Det här kommer påverka hela samhället. Så jag är jättenyfiken att se hur det är tänkt.
Har du fått svar på dina frågor?
– Absolut, men jag kommer ställa fler. Jag är nyfiken på anläggningen. Eftersom jag jobbar med tekniska frågor själv så tycker jag det är väldigt roligt att ett så stort projekt kommer till Boden, säger Sara Jonsson och berättar att hon är civilingenjör.
Hon tycker, att H2GS:s plan på fossilfri tillverkning av stål är en investering i framtiden.
– Det är ju våra barn. Att man nyinvesterar på den här nivån i Norrbotten är jättehäftigt.
Sara Jonsson tycker det är bra, att H2GS öppnat mötespunkten för alla som har frågor. Hon förstår att de som bor närmast blir mer påverkade i sin vardag.
– På SSAB när jag var barn jobbade de mycket med kol och det var väldigt sotigt, men även där idag är det betydligt mer annorlunda i närmiljön. Det här är ett nybygge 2022 så jag är inte orolig.
Hon litar på bolaget.