Spelbutik stängd för gott

Stenbergs kiosk & spel i Boden har slagit igen. För gott.- Det känns sorgligt, säger Lena Pantzare, som drivit butiken i snart 13 månader.

Dystra miner på Stenbergs i Boden. Butiken stänger och på måndagen började ägaren Lena Pantzare tömma den tillsammans med Lisa Mannberg, som varit anställd. FOTO: leif hammarström

Dystra miner på Stenbergs i Boden. Butiken stänger och på måndagen började ägaren Lena Pantzare tömma den tillsammans med Lisa Mannberg, som varit anställd. FOTO: leif hammarström

Foto: leif hammarström

BODEN2009-11-24 06:00
När Stenbergs stänger är det en epok som går i graven. Från början var den pappershandel, men när den såldes blev den spelbutik.
Den ligger centralt till på Drottninggatan och läget har klart bidragit till att kunderna varit många. Men nu är det alltså slut.
- Jag stänger för att det blivit för jobbigt. Jag har ju en butik i Luleå också, säger Lena Pantzare.
Stenbergs gick i konkurs i september förra året och den 27 oktober var det återinvigning sedan Lena Pantzare tagit över. Då hade hon haft en butik på Storgatan i Luleå i cirka två år.
- Jag känner att jag inte orkar längre. Det blir 70 timmars jobb varje vecka.
Kostnader tog över
Lena Pantzare säger att hon egentligen inte vill göra sig av med någon butik, men till slut stod hon inför ett val.
- Kundunderlaget har varit bra i Boden. Inte minst har jag haft många stamkunder. Men intäkterna har ätits upp av kostnader för personal och och det har inte gått runt ekonomiskt. Jag vill också säga att mina anställda tagit ett stort ansvar.
Under hösten har hon försökt hitta köpare till butiken, vid ett par tillfällen har en lösning verkat vara på gång, men till slut var Lena Pantzare tvungen att stänga utan att ha hittat en köpare.
- Det går att leva på butiken. Men har man en kiosk kräver det närmare 50 timmars jobb i veckan av ägaren.
Ny verksamhet
Stenbergs slog igen på eftermiddagen söndagen den 22 november. Då försvann också den enda renodlade spelbutiken i Boden. Nu får spelarna vända sig till stormarknader och matvarubutiker.
Ny verksamhet kommer att bedrivas i lokalerna, som är uthyrda från första december.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om