Spadtag värt 200 miljoner

Wiksténs fastigheter satsar 200 miljoner på utvecklingen av Bodens centrum. Det ska byggas en ny fastighet som rymmer både galleria och 72 lägenheter.

Tre spadtag för Bodens framtid. Jens Fredriksson, Nåiden Bygg AB, kommunalrådet Torbjörn Lidberg och fastighetsägaren Dennis Wikstén, gläds alla åt byggstarten i oktober. Här på Åhlenstomten ska det byggas för 200 miljoner.

Tre spadtag för Bodens framtid. Jens Fredriksson, Nåiden Bygg AB, kommunalrådet Torbjörn Lidberg och fastighetsägaren Dennis Wikstén, gläds alla åt byggstarten i oktober. Här på Åhlenstomten ska det byggas för 200 miljoner.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-10-12 12:35

Nu är det klart. I dag vid elvatiden togs första spadtaget på Åhlenstomten i Boden där den nya centrumfastigheten ska byggas. Det officiella spadtaget togs av kommunalrådet Torbjörn Lidberg (S), fastighetsägaren Dennis Wikstén och byggherrens Nåidens representant Jens Fredriksson. Sedan hölls en presskonferens på Bodensia där investeringen presenterades.

50 procent uthyrt
- Vi har glädjen att meddela att vi tagit beslutet att satsa 200 miljoner på att utveckla Bodens centrum. Med vår satsning förstärker vi Boden som handelsstad och dess stadskärna, sade Dennis Wikstén, vd i Wiksténs fastigheter.

Projektet omfattar nuvarande byggnad, Åhlénshuset, och parkeringen framför byggnaden. Totalt handlar det om 72 lägenheter och drygt 5 000 kvadratmeter butiksyta. I dagsläget har fastighetsägaren 50 procent av gallerialokalerna uthyrda som ska ligga i botten- och källarplanen. Men vilka hyresgäster som ska in vill inte Wikstén avslöja ännu.

- Det gör jag av hänsyn till hyresgästerna. Syftet med satsningen är att komplettera befintlig handel genom nyetablering av rikstäckande kedjor. Konceptet för handelsytorna är mode, sport och fritid.

- Det ska även finnas ett gym och restaurang i fastigheten och vem som ska in där är redan klart, säger Dennis Wikstén.

När de gäller de 72 lägenheter som ska byggas så har redan 50 ställt sig i kö trots att bygget ännu inte kommit igång.

Gågatan förlängs
- Det är positivt. Vi vet genom en undersökning som gjorts att det finns en marknad för seniorboende/+55 boende i Boden, säger Wikstén.

Bygget som kommer att pågå i 1,5 år startar i slutet av oktober. Det är Nåiden Bygg AB som fått totalentreprenaden. Wiksténs fastigheter har också kommit överens med kommunen att förlänga nuvarande gågatan fram till deras nybyggda fastighet.

Gladast på presskonferensen var närings- och utvecklingschefen Jeanette Nilsson, näringslivsstyrelsens ordförande Bosse Strömbäck (V) och kommunalrådet Torbjörn Lidberg (S).

- Vi tycker det är positivt att Wiksténs gör den här satsningen för att Boden ska få ett attraktivare köpcentrum och tror på Boden. Det bådar gott, tycker trion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om