Sörbyn Turism satsar på hemmaplan – lämnar Boden Business Park

Sörbyn Turism & konferens satsar stenhårt på verksamheten i Sörbyn. Man väljer att sluta bedriva restaurang, konferens och hotell vid Boden Business Park.

Sörbyn turism & Konferens, Sörbyn lodge

Sörbyn turism & Konferens, Sörbyn lodge

Foto: Per Lundström

Boden2024-07-09 18:00

Verksamheterna kommer fortsätta under en ny ägares regi. Sörbyn Turism lägger om fokuset till de naturupplevelser, restaurang och konferenslokaler som företaget bedriver i Sörbyn, Boden kommun. Där fyller Sörbyn Turism en funktion i den utländska och regionala konferensmarknaden.

Varför kommer den här förändringen just nu?

– Det är flera saker som sammanfaller, huvudsakligen ska vi fokusera på Sörbyn Lodge som är vår kärnverksamhet. Den första investeringen kom under pandemin och låg på 1,5 miljon kronor. 2023/2024 gjorde vi den andra investeringen på 4,5 miljoner kronor som lades på nybyggda stugor och en spaanläggning. Resurser har även lagts på organisationsutveckling. Det är stora investeringar för oss och vi vill kunna accelerera utvecklingen under 2024-2026, säger VD för Sörbyn Turism & Konferens Palle Andersson.

undefined
Sörbyn Lodge ligger i Råne Älvdal, där företaget hoppas kunna fortsätta utveckla sin verksamhet.

Nybyggnaden och renoveringen av lokalerna i Sörbyn har alltså kostat över 6 miljoner kronor de senaste åren och viljan att satsa helhjärtat på verksamheten vid Boden Business Park finns inte.

– Vi kan inte bedriva verksamheten på den nivå vi vill göra. Det fanns även ett intresse från ett annat företag som ville fortsätta bedriva verksamheten. Jag tycker det har varit en fantastisk resa, att få ha varit en del av Boden Business Park, men nu är det rätt tid att kliva över och lägga fullt fokus på en annan resa som ligger närmare mitt hjärta, säger Palle Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!