Sopvandaler härjar vid Friluftsfrämjandets stuga på Gruvberget

Gruvbergets friluftsområde har utsatts för vandalisering. Flera soptunnor har vräkts omkull och även stulits från området. - Det känns jättetråkigt och vi kommer att polisanmäla, säger Urban Sundbom, ordförande i Friluftsfrämjandet i Boden.

Urban Sundbom framför sopberget som vräkts ut framför Gruvbergsstugan i den vackra omgivningen<_Bildtext Fotobyline>.                  FOTO: Lena Leffler</_Bildtext Fotobyline>

Urban Sundbom framför sopberget som vräkts ut framför Gruvbergsstugan i den vackra omgivningen<_Bildtext Fotobyline>. FOTO: Lena Leffler</_Bildtext Fotobyline>

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-07-04 12:26

Skadegörelsen inträffade i förra veckan. Under ett års tid har det varit väldigt stökigt på den naturfagra platsen högt uppe på Gruvbergets tomt där Friluftsfrämjandets stuga ligger. På vintern åker folk till Gruvberget för att åka skidor i backen och på sommaren för utflykt.

- Det har varit mycket bilburet folk som buskört här i området. Nu är det andra gången på en månad som soporna bara vräks ut och soptunnor stjäls.

- Det är klart man blir förbannad över denna meningslösa förstörelse. Att en anläggning inte kan få bli lämnad i fred, säger Urban Sundbom.

Stugan rustas
Tillsammans med skoterklubben håller Friluftsfrämjandet på att rusta upp stugan ut - och invändigt.

- Vi brukar hyra ut stugan till företag men även privatpersoner för fester av olika slag. De som hyr av oss sköter sig men sedan finns det alltid folk som är här på andra helger och kvällar som inte
gör det, säger Urban Sundbom.

Han pekar på ett bord som står på altanen som blivit en bräda fattigare och en nysatt bräda på altanräcket.

- Om det behövs bränsle till brasan så går folk på möbler men även en av liftens tre dörrar har eldats upp, säger Urban Sundbom.

Enligt honom har föreningen ett avtal med Bodens kommun som ordnat soptunnor men även ser till att de töms.

- Jag tycker att polisen gör ett bra jobb, för de åker ofta till gruvbergsstugan. Alltid när vi hyr ut stugan så meddelar vi det och patrullen åker en extra sväng i området. Så där finns inget att klaga på, säger Urban Sundbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om