Under tre veckors tid har eleverna, som är mellan 16-18 år, fått en chans att utöka sitt sociala nätverk och lära sig språket. De har fått hjälp att skriva ett CV och personligt brev men även fått träffa en person inom ett yrke som de tycker är intressant. Meningen är att de ska komma in i samhället och känna sig delaktiga.
Under året har de flesta av eleverna gått ett språkintroduktionsprogram för att få behörighet till gymnasiet. Framtidsplanerna spretar åt alla håll, från sjuksköterska till advokat.
NickiMmekini kom till Sverige för bara tio månader sedan. Hennes dröm är att jobba inom IT och nästa år vill hon söka in till teknikprogrammet.
– Jag vill fixa datorer för jag tycker att det är roligt. Jag fick träffa en driftstekniker och då frågade jag om man måste vara duktig på matte för jag tycker inte om matte.
Men för kompisen SupapornSujinpram lockar ett helt annat yrkesval.
– Jag tycker om barn och jag skulle vilja jobba som lärare, säger hon.
Men det är inte bara för eleverna som skolan har varit lärorik. Även lärarna känner att mötet med ungdomarna har varit berikande på många sätt, speciellt eftersom att dem flesta klasser idag är mångkulturella.
– Det är fantastiskt roligt att jobba med dem och lära känna dem. I min grupp har vi pratat mycket om religion och det kommer upp många intressanta frågor om hur det är i olika kulturer. Dem är nyfikna, säger läraren Carin Blom.