Slut på vilda Western - nu lovas bättre koll

Det var upploppsstämning bland hundratals berusade ungdomar som nekats inträde på Western Farm. Ägaren Jonas Lundström lovar nu att begränsa antalet gäster på " riskkvällar" och ha hårdare kontroll vid insläppet.

Jonas Lundström lovar bättre koll. <_Bildtext Fotobyline>FOTO: Lena Tegström</_Bildtext Fotobyline>

Jonas Lundström lovar bättre koll. <_Bildtext Fotobyline>FOTO: Lena Tegström</_Bildtext Fotobyline>

Foto: Lena Tegström

BODEN2010-12-04 06:00
Lördagen den 6 november begärde vaktchefen på farmen hjälp av polisen på grund av att de hade ett antal svårhanterliga gäster, som vaktstyrkan inte klarade av. Fem polispatruller från länet ryckte ut. Det var bråkigt och stökigt. Situationen beskrivs som kaotisk.
Bodens alkoholhandläggare Inger Lundström öppnade en utredning efter kaoskvällen. Hon krävde även in ett yttrande från Jonas Lundström som skulle svara på hur det går att säkra verksamheten i framtiden. Krögarens yttrande är enligt alkoholhandläggaren en avgörande för beslutet om Western Farm får behålla alkoholtillståndet.
Jonas Lundström har först uppgett vad han ger personalen för utbildning, har för nödbelysning och förberedelser inför en festkväll. Själva "kaoskvällen blev Lundström själv "förvånad över att det var sålt över 1200 biljetter". Företaget informerade då via internet att de endast släppte ett fåtal biljetter vid entrén. Företagets vaktchef kontaktades och ombeds utöka vaktstyrkan ytterligare och två vakter och en entrévärd togs sedan in med kort varsel. Under kaoskvällen fanns enligt Western Farms yttrande till kommunen tio ordningsvakter, tre entrévärdar, en parkeringsvakt och fyra dörrvakter i tjänst. Insläppet till Western Farm skedde vid 21-tiden och allt var sedan lugnt och städat till 23-tiden då det plötsligt "smällde till" nere på parkeringen. Stämningen blev hotfull bland de 300-500 berusade personerna som inte hade biljetter och tryckte på vilket innebar att personer som hade biljetter inte kunde komma in.
Vakterna vid entrén bad därför ordningsvakterna om hjälp vilket innebär enligt Lundström att ordningen inne blev eftersatt. En timme pågick kaoset på parkeringen när hundratals ungdomar raglade mitt i vägen in mot Boden.
Polisen tillkallas men det dröjde en timme innan de var på plats.
Enda sättet enligt Lundström för att motverka att en liknande situation uppstår är att det sker en hårdare kontroll vid insläppet och att man erbjuder endast förköp på "riskkvällar". Allt för att undvika för mycket folk på parkeringen. Lundström lovar även att begränsa antalet gäster på riskkvällar från 1700 till 1400 gäster men ändå behålla samma antal vakter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om