Skottlossning polisanmäld

Bussen som Roger Eriksson körde blev beskjuten i måndags kväll på Torpgärdan i Boden.- Det small till i dörrutan av skottet. Jag upptäckte även gamla skottskador i plåten, säger han.

Foto:

Boden2010-11-03 19:15

Det är Veolia transport som kör sträckan Boden och Luleå där skottlossningen inträffade. Skottlossningen är polisanmäld och polisen betecknar händelsen som skadegörelse och framkallande av fara.
Skott mot en buss har bara hänt en gång tidigare. Det var en misstänkt beskjutning i Råneå.
"Small till rejält"
När chauffören Roger Eriksson i måndags var på väg med ett tiotal resenärer efter Lulevägen inträffade det igen.
- Jag kände att något small till rejält. Jag trodde det var en sten som träffade dörrens glasruta. Våra bussar har tidigare varit utsatta för sten- och fruktkastning efter sträckan men aldrig beskjutning.
-  Jag stannade därför inte direkt för att kolla eftersom jag hade folk i bussen. Det var först när jag tankade i Luleå som jag upptäckte att det var ett skotthål i rutan. Troligen rör det som om ett luftgevär. Skottet hade träffat precis vid fönsterkanten, säger chauffören.
Ingen skadades
Ingen person skadades när skottet träffade bussen. När de gäller de två andra upptäckta skottbucklorna i plåten så måste de kommit vid något annat tillfälle, enligt Eriksson. Men han vet inte när.
- Jag kör på som vanligt. Händelsen har inte påverkat mig så mycket. Det verkar vara lite säsongsbetonat med skadegörelse på höstarna. Jag vet inte vem som varit i farten med troligen rör det sig om yngre förmågor.
Länstrafiken har valt att söka hjälp från andra håll i landet, bland annat Skånetrafiken i Malmö där de också haft liknande beskjutningar. Förutom en polisanmälan är också händelsen anmäld till Arbetsmiljöverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om