Skaparestaurangen får ny ägare

Opalen tar över Skaparestaurangen och konferensdelen i Sävast.- Vi ska köra både lunch-servering och försöka marknadsföra oss bättre mot konferensgäster, säger delägaren Mikael Kraus.

Opalen kommer att driva Skaparestaurangen och konferensdelen från oktober. Bo-dens kommun är hyresvärd och kontraktet är skrivet på 1,5 år. FOTO: Kurt Engström

Opalen kommer att driva Skaparestaurangen och konferensdelen från oktober. Bo-dens kommun är hyresvärd och kontraktet är skrivet på 1,5 år. FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

BODEN2010-09-30 06:00
Opalen fortsätter nu sin vidareutveckling från konditori och caféverksamhet till konferensverksamhet med lunchservering på Skapa.
- Vi körde igång lite smått i måndags men öppnar formellt restaurangen den 11 oktober. Det känns spännande att börja med något helt nytt för oss, säger Kraus.
Kundunderlaget räcker
Restaurangen på Skapa lever mycket på de företag som finns i huset eller i intilliggande fastigheter.
- Jag är inte orolig för kundunderlaget utan tror att den mängd som finns ska räcka och kan också växa ytterligare. Vi kommer ju även att ha konferensgäster. En väl fungerande lunchservering behåller men lockar även hit fler företag, säger Mikael Kraus.
Vad gäller konferensdelen så tror Opalens delägare att det finns en utvecklingspotential.
Ett nytt jobb
- Det är ett koncept som vi tycker är värt att pröva. Vi ska också satsa en del själva på att hitta lämpliga kunder, säger han.
I dag har Opalen skrivit fast sig i ett 1,5-årigt avtal med möjlighet till förlängning från båda parters sida.
- Bodens kommun har varit väldigt tillmötesgående till en lösning. Opalen kommer att driva verksamheten i Sävast med hjälp av våra 15 nuvarande anställda. Dessutom har vi anställt en tjej på heltid som ska ta emot konferensgäster och sitta
i receptionen, säger Mikael Kraus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om