"Skäms, alliansen"

Alliansen borde skämmas,enligt socialdemokraten Torbjörn Lidberg.- I stället för ett skyttestadion får skyttarna några banor att skjuta in bössorna på.

BODEN2009-12-17 06:00
Lidberg har reagerat på kommunens och Norrbottens regementes avtal att civila skyttar ska få låna någon bana på Rödbergets skjutfält någon vardagskväll och helger. Ett samlat skyttestadion har varit en stridsfråga som socialdemokraterna drivit under några år.
- Det har till och med tagits ett fullmäktigebeslut. Det handlade inte om någon avtalslösning utan om att få ett markområde, säger Lidberg.
På ruta ett igen
Eftersom det inte gick att bygga i Mjösjöberget skrev socialdemokraterna en ny motion och ville att alliansen skulle förhandla med försvaret för att få till stånd en samlad skytteanläggning på Rödberget .
- Nu får vi avtalet och det känns som att vara tillbaka på ruta ett igen. Alliansen får igenom sin PR-kupp som jägarna kommer att bli arga över.
- Vad gäller soldathemmet OII så har kommunen alltid stöttat verksamheten oavsett avtal eller inte. Däremot vill S ge regementschefen en eloge för hans bemötade och dennes engagemang i skyttefrågan, säger Torbjörn Lidberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om