Sjungande invigning av nya förskolan Kristallen

På fredagen invigdes Bodens nya förskola Kristallen med sång.- Det känns fantastiskt att vi äntligen kan säga välkomna, säger förskolechefen Desire Nordlund.

Förskolachefen Desireé Nordlund, Kristallen, delade ut en fin ros till alla femåringar som sjöng under invigningen av sin förskola på fredagen.

Förskolachefen Desireé Nordlund, Kristallen, delade ut en fin ros till alla femåringar som sjöng under invigningen av sin förskola på fredagen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2011-11-26 13:36

Efter en längre tids ombyggnation av Gärdeskolan på grund av en omorganisation var det äntligen dags på fredagen att visa upp den nya förskolan Kristallen.

- Vi vill marknadsföra en vacker, synlig och trygg förskola. Kristallen har mycket kvar att göra rent pedagogiskt. Även om ni tycker att lokalen ser ganska färdig ut, så gör den inte det i personalens ögon. Vi jobbar vidare, säger förskolechefen Nordlund.

Inbjudna på invigningen, förutom barn- och grundskolechefen Maria Lundgren och skolpolitiker som höll tal, var föräldrar och syskon till förskolebarnen. De bjöds på fika och fick även lyssna på skönsång från både personal och barn. En kristallkrona som antyder till förskolans namn blev också presenten från barn- och utbildningsförvaltningen vid invigningen. Kristallena förskola har i dag fyra avdelningar med sammanlagt 64 barn.

- Vi kommer genom det nya skolstrukturörslaget att få 32 förskoleplatser till. Så nästa höst kommer vi att vara 96 barn här.

- Förskolan växer och får sex avdelningar vilket vi är glada för. Kristallen kan utan problem bygga ut våra lokaler ytterligare för det finns 2-3 lediga klassrum till förfogande, säger förskolechefen Desireé Nordlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om