Sävast framgångsrecept är egna stommen

Sammanhållning, glädje och kvalité. Det är nycklarna som tog Sävast AIF:s pojkar -02 till serieseger 2017.

Segrare. Sävast pojkar födda 2002 tog hem seriesegern efter avslutande 2–1 mot Gällivare.

Segrare. Sävast pojkar födda 2002 tog hem seriesegern efter avslutande 2–1 mot Gällivare.

Foto: H.Larsson

Boden2017-10-19 07:00

Tio segrar och två förluster.

Det räckte till serieseger för Sävast pojkar födda 2002, som gjort en fantastisk resa tillsammans.

Stommen är också Sävastprodukter.

– Jag har följt laget i fem–sex år och det har varit väldigt inspirerande. Det har kommit och gått några spelare, men vi är ett bra och glatt gäng, säger Erik Bergdahl, lagledare.

Den 24 september säkrades seriesegern efter 2–1 hemma på Tallvallen mot toppkonkurrenten Gällivare, som slutade tvåa i serien. Den matchen avgjorde också vem som slutade etta i tabellen. Vid förlust hade gästerna vunnit med en poäng. Nu skiljde det i stället fem poäng till slut.

– En kanonsäsong. Det roliga med laget är att de utvecklats fruktansvärt mycket de senaste två–tre åren. Seriesegern var en laginsats, säger Erik Bergdahl.

Ett framgångsrecept har varit träningsmiljön med -01-laget som gjort att klubben kunnat fokusera mycket på spelet – som är den ­roligaste delen i fotboll.

De har gett bra sparring, men även kvalité när tränarna sluppit fokusera på att anpassa träningarna efter närvaron.

Till 2018 intensifieras samarbetet ännu mer – i en gemensam juniorserie. Samverkat med pojkar -01 och de har också bidragit till seriesegern.

Tränartrion Patrik Kilrud, Magnus Lindholm och Tony Häggström fortsätter även nästa säsong.

– Vi konkurrerar mot hockeyn­ och innebandyn framför allt och försöker samverka med de andra sporterna. Vi har aldrig nekat spelarna att hålla på med flera sporter. Vi kör en träningsgrupp även vintersäsong för de som inte gör någonting.

Fakta

Pojkar 2002, div 3:11 grupp B, som vann ­serien 2017.

Bakre raden från vänster: Max Rönnqvist Strömberg, Emil Enström, Wille ­Eriksson, Lucas Lindbäck, Elliot Larsson, Filip Söderström, Alfred Nordin, Andreas Lindström.

Främre raden från vänster: William Hansson, Simon Frölander, André Uusitalo, Petter Kemi, ­Hugo Lindholm, Robin Bergdahl, Jacob Jidholt Nordström.

Saknas på bilden:Jonatan Kilrud, som ­oturligt nog bröt handleden under matchen, Elias Lindmark, Felix Eriksson, Oskar Modig,

Tränarna i laget:Patrik Kilrud, Tony ­Häggström, Magnus Lindholm, lagledare – Erik Bergdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!