Satsningen på diesel har "frusit" inne

För ett år sedan lovade Eco Oil att starta en lokal tillverkningsindustri för syntetiskt diesel i Degerselet som skulle ge ett trettiotal jobb. I dag händer ingenting.- Det har gått lite trögt på grund av finanskrisen, säger Kent Johansson, delägare.

BODEN2009-10-08 06:00
Eco Oil jobbar i dag enbart med driften och utvecklingen av de egna automatstationerna samt som drivmedelsleverantör till Eco-Oil’s återförsäljare. Den stora 100 miljonerssatsningen via det nystartade dotterbolaget Ecco Raff har "frusit" inne.
Bekymmer
- Det har varit lite bekymmer med de investerare som skulle satsa pengar för att man skulle kunna bygga processindustrin. I dag jobbar vi med att sälja bränsle till mackar som inte har de stora oljebolagen som leverantörer, säger ägaren Kent Johansson, Skellefteå.
Avslag av länsstyrelsen
I februari i år fick Eco Raff AB avslag av länsstyrelsen som inte godkände deras ansökan om miljöfarlig verksamhet på byggplatsen i Degerselet.
- Länsstyrelsen ansåg att det handlade om att tillverka organiska ämnen i industriell skala vilket skulle medföra betydande miljöpåverkan. Bolaget ville i sin tur likställa verksamheten med att bränna avfall. Därför ska ansökan prövas av miljödomstolen, säger handläggaren Roger Larsson, länsstyrelsen.
Tror på företagsidén
Kent Johansson har inte lämnat in någon annan miljöprövning.
- Vi tror fortfarande på företagsidén och bolaget Eco Raff finns kvar, säger han.
Att lansera en 100 miljoners anläggning var inte för optimistiskt?
- Nej, tvärtom. Går man igång i den skala som vi tänkt så blir det en massa bieffekter. Men i dag ligger nog satsningen några år framåt. Experterna brukar ju säga att när det gått snabbt utför så går det också snabbt uppför igen, säger Kent Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om