Sälhuvuden i snön - inget konstigt med det

I stadsparken i Boden sticker sälhuvuden upp i snön. Det finns också ett färgsprakande Kirunaträd. Det är inget konstigt med det.

Säl så långt ögat kan se. Den som skapat dessa djur är Eva Sundesson, Ubbyn. FOTO: lena leffler

Säl så långt ögat kan se. Den som skapat dessa djur är Eva Sundesson, Ubbyn. FOTO: lena leffler

Foto: lena leffler

BODEN2009-03-10 06:00
Det är nämligen dags för Konst i det vita för femte året i rad. Enligt amatörkonstnären Eva Westerlund så har äntligen besökarna börjat hitta till konstutställningen.
- Jag tror att besökarna tycker om att vi är ute i det fria i stället för att gå in i en lokal, där man kanske känner sig mer påpassad, säger hon.
Jurybedömd utställning
Utställningen i stadsparken står konstnärer från Svenska konstnärsförbundet Region Nord bakom. Förutom merparten tavlor så finns det även med bruksföremål i stengods och vävnader.
- Vi arrangerar också samtidigt en jurybedömd utställning inomhus hos Konstgillet. Där ställer sju konstnärer ut sina verk, säger ordförande Eva Westerlund.
I en snöhög finns några sälhuvuden nedstuckna som är gjorda av Eva Sundesson. Hon gör bruksföremål i stengods.
- Sälarna kommer från ett minne i barndomen när jag besökte utedasset en morgon utanför vår sommarstuga vid Mjöfjärden. Det började "skälla" och då upptäckte jag en hel flock med sälar ute vid havskanten, säger Eva Sundesson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om