Sagateatern behöver byggas om för miljoner

Sonia Harr, tidigare kommunalråd coh numera ny chef för Folkets Hus i Boden. Hon tillträdde 1 juni.FOTO: Lena Leffler

Sonia Harr, tidigare kommunalråd coh numera ny chef för Folkets Hus i Boden. Hon tillträdde 1 juni.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-02-10 06:00

Sagateatern behöver byggas om för fyra miljoner med bland annat ny scen, orkesterdike, foaje och entré. Projektorganisationen vill att kommunen är med som delfinansiär.
- Kulturscenprojektet är ett projekt som bygger på att varje finansiär klarar av att fullfölja sin del och ryms tyvärr inte i nämndens egen budget, säger Beatrice Öman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt kultur- och fritidschefen Leif Nordström så har kommunstyrelsen möjlighet att finansiera en miljon om övriga finansiärer också tar sin del i finansieringen.

Det är Sonia Harr, chefen för Folkets hus, AEVS Opal och Bodensias ägare Hilding Holmqvist som begärt i en skrivelse att Bodens kommun ska hjälpa till att medfinansiera en ombyggnad av Sagateatern. Projektet är indelat i fyra steg och syftar till att ge Boden ett attraktivt kulturcentrum för scenkonst och film. Den föreslagna ombyggnationen innebär åtgärder avseende in- och utlast samt scen inklusive orkesterdike. Vidare gäller det även åtgärder med stolar i salongen, teknikåtgärder, ombyggnad av foajé och entré. Projektet är kostnadsberäknat till fyra miljoner.

Snabba cash
Däremot är projektet "Snabba cash" billigare för kultur- och fritidsnämnden.

- Projektet innebär en pott pengar som ungdomar mellan 13-25 år som bor i Boden kan söka på ett enkelt sätt, utan krångliga ansökningar. Allt för att kunna genomföra en idé på en aktivitet för ungdomar i Boden, säger Beatrice Öman.

Aktiviteterna ska vara drogfria och genomföras i Boden. Man kan söka högst 10 000 kronor per projekt och efter det genomförts ska man kunna visa vad pengarna gått till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om