Så många står i kö för nya hyreshuset

Bodenbo har nu släppt kön till sitt nyaste hyreshus på Majorsgatan som ska stå klart till sommaren. 70 har anmält intresse för 16 lägenheter. "Fem har redan skrivit kontrakt på lägenheterna", säger Johan Johansson, vd för Bodenbo.

Här kommer Bodenbos nya hyreshus stå klart sommaren 2021. Just nu pågår bygget för fullt.

Här kommer Bodenbos nya hyreshus stå klart sommaren 2021. Just nu pågår bygget för fullt.

Foto: Lena Leffler

Boden2020-12-18 05:01

Bodenbo har anlitat Jekab för att bygga en hyresfastighet på Majorsgatan i Boden. Huset som håller på att byggas kommer att få en tegelfasad och bestå av fyra våningar med totalt 16 lägenheter med tvåor och treor. Dessa är större jämfört med Bodenbos senaste nybygge på Brogatan där det finns 32 mindre lägenheter, ettor och tvåor. Eftersom intresset var så stort för det första nybygget så valde Bodenbo att satsa på ett till. 

Enligt Bodenbos vd Johan Johansson är totalpriset för uppförandet av huset 33 miljoner kronor inklusive moms. Bodenbo har nyligen gått ut med en intresseförfrågan att hyra de nya lägenheterna. När tiden gått ut hade Bodenbo fått in 70 stycken intresseanmälningar.

– Siffran är bra men vi har gett intresserade möjlighet att ställa sig på max tre lägenheter i huset. Vi kommer nu att ta kontakt med alla intresserade för att se om någon vill skriva kontrakt. 

– Om man har flera anmälningar så måste man bestämma sig vilken man vill ha i slutändan. I dagsläget har vi fem skrivna kontrakt för de sexton lägenheterna som byggs.  Intresset tycker jag är bra med tanke på att vi faktiskt har två husprojekt i Boden, som kommer ut strax efter varandra. Det andra husbygget är Wikstens husbygge vid centralskolan, säger Johan Johansson.

Huset ska stå klart till sommaren och det blir inflyttning 1 juli 2021.

Johan Johansson, vd i Bodenbo.
Johan Johansson, vd i Bodenbo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!