Priset för öringen 3 030 kronor kilot

Göran Wuopio var glad som en lax när han drog upp största öringen i Börstingens fisketävling.- Det var lyckat när förstapriset var hela tio tusen kronor, säger den lycklige vinnaren.

Näst största fisken drog Patrik Johansson, Boden, upp. Hans fisk vägde 2,729 kilo. FOTO: Lena Leffler

Näst största fisken drog Patrik Johansson, Boden, upp. Hans fisk vägde 2,729 kilo. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2009-10-19 06:00
Intresset för älvsfisket i Boden är oerhört stort. Till stor del sker fisket vid den gamla hängbron och hela vägen till gränsen mot Luleå kommun.
Sportfiskeklubben Börstingen som i lördags anordnade sin fisketävling har cirka 1000 medlemmar.
- Det glädjande är att vi under året har fått 200 nya medlemmar. Fiskecampen vid Sandidan kommer också att byggas ut framöver, säger Christian Lindgren, ordförande i sportfiskeklubben Börstingen i Boden.
Fisketävlingen som pågick i fyra timmar lockade 139 deltagare varav elva var ungdomar. En nyhet för i år är höjningen av prissummorna och att det endast tävlas i en öringsklass, där fiskarna som dras upp måste vara 50 centimeter eller större.
Lite vatten
Fast oroväckande få fick fisk. Det berodde enligt expertisen på att Vattenfall inte släpper ut vatten vilket ger sämre fiske för öringen rör sig inte i älvsvattnet.
Segrande i tävlingen gjorde Göran Wuopi med en öring som vägde 3,3 kilo.
- Jag brukar fiska mycket under våren och hösten.Öringen tog jag upp med glidbete och bläckfisk. Fler folk tror jag tävlar när prissummorna höjs, säger Wuopio.
Tvåa i tävlingen kom Patrik Johansson med en öring på drygt 2,7 kilo. Tredje platsen knep Eva Granström. Hennes öring vägde nästan 2,2 kilo. Hon älskar att vara ute i naturen och plocka bär eller fiska.
- Vi ska inte äta öringen i kväll för vi är faktiskt bortbjudna på middag, säger Eva Granström.
- Kvinnor har lättare att få fisk ibland för de står oftast och halvsover, säger särbon Hans, uppmuntrande.
- Jag brukar faktiskt lyssna på ljudböcker när jag fiskar. Under fisketävlingen blev det Da Vinci-koden. Jag blev faktiskt lite irriterad när det nappade när det var som mest spännande. Men det var tur jag drog upp fisken. 3 000 kronor var välförtjänta pengar, säger Eva Granström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om