Premiär för Walk and Eat: "Jätteroligt, lockar ut folk"

Walk and Eat hade premiär i Boden på lördag. Matgästerna serverades förrätter på olika restauranger, en del överraskades av helt nya smaker. Samtidigt fanns tid för samtal i lugn och ro när folk flanerade genom staden.

"Oh, nu kommer maten", utropade Tilda Borgström förväntansfullt. Till höger sitter Susanna Johansson. På Bryggmästarn serverades schnitzelsticks med fransk potatissallad och citronkräm.

"Oh, nu kommer maten", utropade Tilda Borgström förväntansfullt. Till höger sitter Susanna Johansson. På Bryggmästarn serverades schnitzelsticks med fransk potatissallad och citronkräm.

Foto: Lena Tegström

Boden2023-09-17 17:47

Veronica och Tomas Olsson uppskattade umgängesformen.

– Jätteroligt, kul koncept för Boden som lockar ut folk, sa hon.

undefined
Maria Andersson och Anna Borgstedt-Faläng serverades en varm sallad med buratta på en bädd av körsbärstomater på Bodensias restaurang. "Vi får äta det restaurangerna vill vi ska prova."

Anna Borgstedt-Faläng hade länge velat prova just de restauranger som var med.

– De verkar spännande och det är roligt att få prova lite grann på varje ställe, sa Anna från Boden.

Hon tog med sig Maria Andersson från Luleå som också ville testa något nytt. Båda breddade sin smakpalett och åt rätter som de själva inte hade valt, såsom getost med rödbetssorbet på DG11.

– Varken jag eller Maria tycker om getost, men det var jättegott, sa Anna, som förväntade sig att få uppleva restaurangernas bästa sidor.

– De får visa upp sig nu. Ingen press, men...

undefined
Angela Kronholm på M/S Bränna serverade Veronika och Tomas Olsson råbiff med chilimajonnäs och marinerad svamp. Det var det fjärde av fem stopp.
undefined
"Det här är jätteroligt och ett roligt koncept för Boden. Man går runt, äter en förrätt, träffar folk man aldrig träffat förut och även bekanta", sa Veronica Olsson i sällskap med maken Tomas Olsson.

Fem krögare var med på evenemanget, som nätverket Boden Beats n bites stod bakom. Konceptet att erbjuda mat på olika matställen är inte nytt, men premiär i Boden. Restaurangchefen Veronica Pettersson på Hotell Bodensia kläckte namnet Walk and Eat, som de andra nappade på.

– Vi samverkar i nätverket och gör olika arrangemang tillsammans. Det ska vara kul att gå på stan och vi tycker att Boden är en jättefin nöjes- och eventstad, som ska vara kul att bo i och besöka, sa Ulrika Granström, Restaurang Färgaregatan.

Det vill de utveckla gemensamt.

undefined
Ulrika Granström, Restaurang Färgaregatan, är med i nätverket Boden Beats n bites med målsättningen att skapa mötesplatser och upplevelser för bodensare, grannar och besökare.

Sällskapen som anmält sig delades in i grupper och fick en förutbestämd rutt. Varje restaurang serverade en förrätt.

– Vi serverade arancini, en rätt som vi har på vår meny. Alla restauranger har försökt servera något de brukar servera så att gästerna får del av restaurangens identitet, förklarade Ulrika, som tycker det är kul att de genom ett trevligt arrangemang får möjlighet att presentera sina olikheter.

undefined
Tobias Olsson skyndar att servera gästerna på M/S Bränna. Förrätten bestod av råbiff med chilimajonnäs och marinerad svamp.

Nätverket satte ett tak på max 150 gäster och nådde målet.

– Vi la oss på den nivån, för vi vill hinna med alla så att allt funkar bra.

undefined
Konceptet Walk and Eat erbjuder en bra dag i gott sällskap med god mat, summerade gäster eftermiddagen. De omkring 150 matgästerna delades in i tre grupper och promenerade mellan fem restauranger enligt en förutbestämd rutt. Här är ett av sällskapen på Bryggmästarn.

Jonas Johansson är i ett sällskap om fyra och tycker det är roligt att det händer något. Patricia Borgström visste inte om eventet, men hennes kollega, Susanna Johansson, hade scannat QRkoden på stan så hon och hennes dotter Tilda Borgström hakade på.

 – Det är välplanerat och hittills har det varit bra variation på maten, sa Jonas.

undefined
Andra stoppet på rutten var Bryggmästarn för Tilda Borgström, Susanna Johansson, Jonas Johansson och Patricia Borgström, som dittills tyckte att det var väl förberett och professionellt. "Det har varit gott och lagom stora portioner när man ska gå på fem ställen", sa Susanna.

Väntetiden nyttjade de på olika sätt. Patricia tyckte det var roligt att se folk flanera på gågatan trots att det inte var löningshelg. Jonas hoppas att det blir återkommande och Ulrika Granström avslöjade, att det blir det.

– Ett julklappstips.

undefined
Adam Lindblom, bartender på M/S Bränna, gjorde en French 75 till Ola Ekman.
Karta: Bryggmästarn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!