Politiker kritiska mot husförvandling

När Centralskolan fylls till bredden av fler kontor så möts det av en viss politikerkritik från Bosse Strömbäck (V) och Rigmor Åström (M)."Vi gjorde inte om det här fantastiska huset från början för att det skulle bli adminstrationslokaler utan aktivitetslokaler", säger Strömbäck.

Bosse Strömbäck (V) som Centralskolans bygge.

Bosse Strömbäck (V) som Centralskolans bygge.

Foto: Lena Leffler

Boden2020-08-26 14:00

När ärendet var uppe 2019 så reserverade sig moderaterna men inte vänsterpartiets trots Strömbäcks kritik angående ombyggnationen.

– Jag kan konstatera att det är en miss från vår sida men känner ingen skam. Det blev inte bra utifrån partiets tydliga linje från första dag nämligen att vi ville vi ha in ungdomar i Centralskolan. Man skulle ju faktiskt ha det som ett aktivitetshus där man kunde driva ett fik. Bara att man bygger bort gympahallen, där man kan ha aktiviteter och annat är inte bra. Nu har Centralskolan blivit en ren administrationsbyggnad, det borde väl finnas plats på Garnis istället, säger Strömbäck.

Rigmor Åström och moderaterna har däremot varit tydliga med sin linje i frågan.

– Vi tycker att man bara sväller och sväller vad gäller administrationslokaler. Moderaterna ser inte något behov att överhuvudtaget att komma in i Centralskolan.

Politikerna har enligt tjänstemännen tagit del av utredningen som även rör Björknäsgymnasiets tillgängliga lokalyta i dag. Den visar att alla ytor är upptagna.

– När skolan hade som mest elever var det tusen fler än i dag. Då var inte sista vinkelbyggnaden där Viljan finns utbyggd.Någonstans måste man kunna hantera lokaler och lokalbehov inom sina egna ramar. Man kan inte hålla på att svälla hela tiden för det kostar pengar, säger Åström.

Rigmor Åstrm (M) reserverade sig i utbildningsnämnden.
Rigmor Åstrm (M) reserverade sig i utbildningsnämnden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!