Polisen: Vi har svarat på kontaktpersonens mejl

Kriminalkommisarie Per-Olov Andersson, grova brott, känner inte igen sig i beskrivningen att polisen inte alltid gått att nå i Mikaelfallet. "Vi har en kontaktperson som jag senast i våras mejlade svar till", säger han.

Per-Olov Andersson, kriminalkommisarie.

Per-Olov Andersson, kriminalkommisarie.

Foto: Linda Wikström

Boden2021-06-03 17:00

När det gäller den försvunne Mikael Simonsson är förundersökningen enligt Andersson fortfarande öppen.

– Vi har ju fått in tips från personer som vi följt upp angående saker och ting tillexempel om det kunde vara ett brott som låg bakom. Vi håller fortfarande på att hämta in uppgifter. Allt detta är förmedlat via kontaktperson som de anhöriga har, säger Andersson.

Han känns inte vid påståendet heller att de anhöriga hävdar att kontaktpersonen inte varit i kontakt med polisen på länge.

– Vi har varit i kontakt tidigare under våren och då har jag svarat på mejl. Jag kommer kontakta anhöriga och reda ut hur det ligger till. Det känns viktigt att ta reda på det med dem själva och inte via media.

När det gäller helikopterönskemålet så meddelar även P-O Andersson att polisen själva på grund av lövsprickningen kört med en polishelikopter över de aktuella området i mitten av maj. Någon sådan information har inte nått de anhöriga.

– Det var något vi planerat göra. Vi såg områden som vi bett Missing People ta med inför helgens sök, säger P-O Andersson.

 När det gäller fyndet av kroppsdelar på Svedjefortet så meddelar polisen inte alltid anhöriga förrän men vet vem personen är.

– Om det varit den försvunne Mikael vi hittat så hade vi givetvis informerat familjen, men inte annars. Det är så vi hanterar dessa ärenden rent generellt, säger P-O Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!